Direct online je eigen 085/088/0800/0900 nummers registreren !

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

Bedrijfsnummers aanvragen: 088- en 085-nummers zijn ‘hot’

Gepubliceerd in Telefoonnummers

Inhoudsopgave

 1. Wat is een bedrijfsnummer?
 2. Verschil tussen 085-nummers en 088-nummers
 3. Voordelen van bedrijfsnummers
 4. Wanneer kiezen voor een 085-nummer?
 5. Uitgerust met vele extra’s
 6. Vraag nu je eigen telefoonnummer aan

Tot de populairste nummersoorten in ons assortiment behoren de bedrijfsnummers. Het aanvragen daarvan kan elke ondernemer doen. Vanwege de unieke karakteristieken zijn deze telefoonnummers geschikt voor bedrijven in alle soorten en maten: van eenpitters tot grote bedrijven met meerdere afdelingen of vestigingen in het hele land.


Wat is een bedrijfsnummer?

Een bedrijfsnummer, de naam zegt het al, is in het leven geroepen voor ondernemingen. In de praktijk maken ook veel verenigingen, instellingen en andere organisaties gebruik van dit type telefoonnummers vanwege de vele pluspunten. De naam geeft vooral aan dat om zakelijk gebruik gaat.

Een bedrijfsnummer is een niet-geografisch telefoonnummer dat gebruik maakt van het netnummer 088 of 085. Deze netnummers zijn aan geen enkele stad of streek gebonden. De beller kan dus niet aan het netnummer de herkomst of vestigingsplaats afleiden. In tegenstelling tot 0800-nummers en 0900-nummers, zijn bedrijfsnummers gewoon vanuit het buitenland aankiesbaar.

Deze bedrijfsnummers zijn in 2004 in het leven geroepen en sindsdien worden ze door de huidige ACM uitgegeven. In het eerste jaar waren er al een half miljoen bedrijfsnummers geregistreerd. Ze zijn dus alom bekend bij bellers en mede dankzij de gunstige tarieven zijn bedrijfsnummers laagdrempelig.


Verschil tussen 085-nummers en 088-nummers

Het voornaamste verschil tussen 085-nummers en 088-nummers zit hem in het aantal nummers dat je tegelijk registreert: 085-nummers zijn per stuk vast te leggen terwijl 088-nummers in series van minimaal 100 opeenvolgende nummers worden uitgegeven.

Vooral bedrijven die groeiplannen hebben naar meerdere vestigingen kiezen in de praktijk voor een 088-nummer reeks. Zij kiezen er dan voor om in het begin één of een beperkt aantal nummers in gebruik te nemen.

Wanneer de organisatie groeit worden er geleidelijk meer nummers in gebruik genomen. Dat kan op elk willekeurig moment en in een mum van tijd. Wanneer je de 088-nummers via de Belfabriek regelt, betaal je voor de nummers die je gebruikt. Dat maakt opschalen wel heel makkelijk.

Een groot voordeel van 085-nummers is dat de Belfabriek deze nummers uit eigen voorraad kan leveren. Wanneer je vandaag aanvraagt kunnen wij jouw nieuwe nummer al dezelfde werkdag opleveren.


Voordelen van bedrijfsnummers

Het is geen wonder dat steeds meer ondernemers bedrijfsnummers aanvragen. Dit type telefoonnummer brengt namelijk allerlei aantrekkelijke voordelen met zich mee.

 • Verkoop in heel Nederland
  Bedrijfsnummers zijn niet-geografisch, waardoor ze niet het stempel van een bepaalde stad of regio op uw telefoonnummer drukken. Dat maakt deze nummers geschikt voor organisaties die zich tot de landelijke markt willen richten.

 • De uitstraling van een fysieke locatie
  085-nummers en 088-nummers lijken door hun driecijferige regiocode op geografische nummers. Zo geven ze klanten toch het idee dat ze een echt bedrijf op een fysieke locatie bellen.

 • Creëer een duidelijke identiteit
  Als je specifiek kiest voor een reeks met 088-nummers, krijg je minimaal 100 nummers tegelijkertijd. Daarbij verschillen alleen de laatste twee cijfers: van 00 t/m 99. Zo creëer je met verschillende telefoonnummers toch een gevoel van eenheid.

 • Bereikbaar op welk toestel dan ook
  De zogeheten eindbestemming van elk 088-nummer kan ieder gewenst toestel zijn: een mobiele telefoon, een vaste lijn of een VoIP-telefoon. Omschakelen naar een ander toestel doe je in een kwestie van seconden.

 • Wees goedkoop bereikbaar
  Bedrijfsnummers kennen een gunstig beltarief, dat gelijk is aan dat van geografische nummers. Veel bellers zullen dit zelfs als gratis nummer beschouwen omdat ze een onbeperkt aantal belminuten naar vaste nummers in hun belpakket hebben.

 • Behoud altijd dezelfde nummers
  Van nummer veranderen is er niet meer bij. Bedrijfsnummers zijn virtuele nummers die doorverbinden naar de toestellen van jouw keuze. Ook al veranderen deze toestellen of eindbestemmingsnummers, je klanten merken er niets van.

Wanneer kiezen voor een 085-nummer?

Bedrijfsnummers met het netnummer 085 zijn bij uitstek geschikt voor bedrijven met één centraal nummer, waarvandaan bellers naar afdelingen of medewerkers worden doorverbonden. Dat doorverbinden is makkelijk te configureren met bijvoorbeeld een keuzemenu dat je bij Belfabriek gratis configureert en activeert, maar kan ook op basis van beschikbaarheid van medewerkers of zelfs de locatie van bellers gedaan worden.

Wanneer kiezen voor 088-nummers?

Omdat je 088-bedrijfsnummers per 100 of méér registreert, zijn ze perfect voor grote organisaties die een uniforme nummerserie willen waarbij het belangrijk is dat medewerkers of afdelingen binnen de organisatie op een eigen, zelfstandig telefoonnummer bereikbaar zijn.

Zo kun je 088-nummers toewijzen aan afdelingen (bijvoorbeeld P&O, de postkamer en de kantine), maar net zo goed aan verschillende vestigingen. Ook zijn er bedrijven die hun flexwerkers 088-nummers geven. Of ze nu thuis zijn, onderweg of op kantoor, ze zijn altijd even goed bereikbaar.


Uitgerust met vele extra’s

Bedrijfsnummers zijn virtuele nummers. Dat wil zeggen dat bellers binnenkomen op een Interactive Voice Response-systeem (IVR), waar allerlei functies aan de nummers gekoppeld kunnen worden. Ook stuurt het IVR de bellers uiteindelijk door naar de ‘eindbestemming’ – het toestel dat aan elk bedrijfsnummer gekoppeld is. Aan elk 085- of 088-nummer kun je een unieke combinatie of configuratie van functies toevoegen.

Veel providers brengen extra kosten in rekening voor elk van deze opties. Zo lopen de kosten voor jouw bedrijfsnummer snel op. Belfabriek doet dat niet; alle functies krijg je er gratis bij, zodat je onbeperkt functies kunt finetunen en de bedrijfsnummers met je mee laat groeien. Laten we eens een greep uit ons royale pakket extra’s nemen:

 • Direct doorverbinden
  Een telefoonnummer zonder poespas, die de beller direct met de ontvanger verbindt, kan deze functie goed gebruiken. Want hiermee verander je direct het toestel dat overgaat wanneer iemand het bedrijfsnummer belt. Bijvoorbeeld het mobieltje in plaats van de vaste telefoon op de werkplek.

 • Keuzemenu
  “Kies 1 voor de showroom, kies 2 voor de werkplaats.” Dat is zomaar een voorbeeld van een belmenu dat een bedrijf, in dit geval een autodealer, kan instellen. Elke keuze kan naar een andere afdeling of medewerker doorverbinden.

 • Wachtrij
  Bij één of meerdere bedrijfsnummers kan je een wachtrij instellen. Wanneer jouw 085/088-nummer veel bellers te verwerken krijgt, houdt deze functie de bellers in de wacht, onder het genot van een rustgevend muziekje.

 • Digitaal antwoordapparaat
  Bellen mensen na sluitingstijd, of is de wachtrij te lang? Activeer deze functie om bellers een boodschap in te laten spreken. De geluidsopname krijg je meteen per e-mail.

 • Mobiele apps
  Belfabriek levert mobiele applicaties voor iOS en Android waarmee je je telefoonnummer vanaf de telefoon of tablet beheert. Via een aparte app kunnen medewerkers zichzelf aan- en afmelden, zodat gesprekken automatisch bij beschikbare medewerkers terechtkomen.

Dit zijn slechts enkele van de vele extra functionaliteiten die je bij Belfabriek bij een bedrijfs telefoonnummer krijgt.


Vraag nu je eigen telefoonnummer aan

Bedrijfsnummers aanvragen doet je bij Belfabriek snel en eenvoudig online. Bekijk in onze nummershop de 085-nummers en de 088-nummerreeksen die op dit moment vrij zijn, en leg eenvoudig de jouwe vast !

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel - thuis of op de zaak !

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug 'n' play ervaring

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Gelukkige Belfabriek klanten: