Direct online uw eigen 085/088/0800 of 0900 nummers registreren

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

Bedrijfsnummer aanvragen: 088- en 085-nummers zijn ‘hot’

Gepubliceerd in Servicenummers

Tot de populairste nummersoorten in ons assortiment behoren de bedrijfsnummers. Het aanvragen daarvan kan elke commerciële organisatie doen. Vanwege de unieke karakteristieken zijn deze telefoonnummers geschikt voor bedrijven in alle soorten en maten: van eenpitters tot grote bedrijven met meerdere afdelingen of vestigingen in het hele land.

Wat is een bedrijfsnummer?

Een bedrijfsnummer, de naam zegt het al, is in het leven geroepen voor ondernemingen. In de praktijk maken ook veel verenigingen, instellingen en andere organisaties gebruik van dit type telefoonnummers vanwege de vele pluspunten. De naam geeft vooral aan dat om zakelijk gebruik gaat.

Een bedrijfsnummer is een niet-geografisch telefoonnummer dat gebruik maakt van het netnummer 088 of 085. Deze netnummers zijn aan geen enkele stad of streek gebonden. De beller kan dus niet aan het netnummer de herkomst of vestigingsplaats afleiden. In tegenstelling tot 0800-nummers en 0900-nummers, zijn bedrijfsnummers gewoon vanuit het buitenland aankiesbaar.

Deze bedrijfsnummers zijn in 2004 in het leven geroepen en sindsdien worden ze door de huidige ACM uitgegeven. In het eerste jaar waren er al een half miljoen bedrijfsnummers geregistreerd. Ze zijn dus alom bekend bij bellers en mede dankzij de gunstige tarieven zijn bedrijfsnummers laagdrempelig.

Verschil tussen 085-nummers en 088-nummers

Het voornaamste verschil tussen 085-nummers en 088-nummers zit hem in het aantal nummers dat u tegelijk registreert: 085-nummers zijn per stuk vast te leggen terwijl 088-nummers in series van minimaal 100 opeenvolgende nummers worden uitgegeven.

Vooral bedrijven die groeiplannen hebben naar meerdere afdelingen of vestigingen kiezen in de praktijk voor een 088-nummer reeks. Zij kiezen er dan voor om in het begin één of een beperkt aantal nummers in gebruik te nemen.

Wanneer het bedrijf of de organisatie groeit, worden er geleidelijk meer nummers in gebruik genomen. Dat kan op elk willekeurig moment en in een mum van tijd. Wanneer u uw 088-nummers via de Belfabriek regelt, betaalt u slechts voor de nummers die u wél gebruikt. Dat maakt opschalen wel heel makkelijk.

Een groot voordeel van 085-nummers is dat de Belfabriek deze nummers uit eigen voorraad kan leveren. Wanneer u vandaag aanvraagt kunnen wij uw nummer al binnen enkele werkdagen opleveren.

Voordelen van bedrijfsnummers

Het is geen wonder dat steeds meer ondernemers bedrijfsnummers aanvragen. Dit type telefoonnummer brengt namelijk allerlei aantrekkelijke voordelen met zich mee.

 • Verkoop in heel Nederland Bedrijfsnummers zijn niet-geografisch, waardoor ze niet het stempel van een bepaalde stad of regio op uw telefoonnummer drukken. Dat maakt deze nummers geschikt voor organisaties die zich tot de landelijke markt willen richten.

 • De uitstraling van een fysieke locatie 085-nummers en 088-nummers lijken door hun driecijferige regiocode op geografische nummers. Zo geven ze klanten toch het idee dat ze een echt bedrijf op een fysieke locatie bellen.

 • Creëer een duidelijke identiteit Als u specifiek kiest voor een reeks met 088-nummers, krijgt u minimaal 100 nummers tegelijkertijd. Daarbij verschillen alleen de laatste twee cijfers: van 00 t/m 99. Zo creëert u met verschillende telefoonnummers toch een gevoel van eenheid.

 • Bereikbaar op welk toestel dan ook De zogeheten eindbestemming van elk 088-nummer kan ieder gewenst toestel zijn: een mobiele telefoon, een vaste lijn of een VoIP-telefoon. Omschakelen naar een ander toestel doet u in een kwestie van seconden.

 • Wees goedkoop bereikbaar Bedrijfsnummers kennen een gunstig beltarief, dat gelijk is aan dat van geografische nummers. Veel bellers zullen dit zelfs als gratis nummer beschouwen omdat ze een groot (of zelfs onbeperkt) aantal belminuten naar vaste nummers in hun belpakket hebben.

 • Behoud altijd dezelfde nummers Van nummer veranderen is er niet meer bij. Bedrijfsnummers zijn virtuele nummers die doorverbinden naar de toestellen van uw keuze. Ook al veranderen deze toestellen of eindbestemmingsnummers, uw klanten merken er niets van omdat u uw nummer behoudt.

Wanneer kiezen voor een 085-nummer?

Bedrijfsnummers met het netnummer 085 zijn bij uitstek geschikt voor bedrijven met één centraal nummer, waarvandaan bellers naar afdelingen of medewerkers worden doorverbonden. Dat doorverbinden is makkelijk te configureren met bijvoorbeeld een keuzemenu dat u bij de Belfabriek gratis configureert en activeert, maar kan ook op basis van beschikbaarheid van medewerkers of zelfs de locatie van bellers gedaan worden. Wanneer kiezen voor 088-nummers?

Omdat u 088-bedrijfsnummers per 100 of méér registreert, zijn ze perfect voor grote organisaties die een uniforme nummerserie willen waarbij het belangrijk is dat medewerkers of afdelingen binnen de organisatie op een eigen, zelfstandig telefoonnummer bereikbaar zijn.

Zo kunt u 088-nummers toewijzen aan afdelingen (bijvoorbeeld P&O, de postkamer en de kantine), maar net zo goed aan verschillende vestigingen. Ook zijn er bedrijven die hun flexwerkers 088-nummers geven. Of ze nu thuis zijn, onderweg of op kantoor, ze zijn altijd even goed bereikbaar.

Uitgerust met vele extra’s

Bedrijfsnummers zijn virtuele nummers. Dat wil zeggen dat bellers binnenkomen op een Interactive Voice Response-systeem (IVR), waar allerlei functies aan de nummers gekoppeld kunnen worden. Ook stuurt het IVR de bellers uiteindelijk door naar de ‘eindbestemming’ – het toestel dat aan elk bedrijfsnummer gekoppeld is. Aan elk 085- of 088-nummer kunt u een unieke combinatie of configuratie van functies toevoegen.

Veel providers brengen extra kosten in rekening voor elk van deze opties. Zo lopen de kosten voor uw bedrijfsnummer snel op. De Belfabriek doet dat niet; alle functies krijgt u er gratis bij, zodat u onbeperkt functies kunt finetunen en uw bedrijfsnummers met u mee laat groeien. Laten we eens een greep uit ons royale pakket extra’s nemen:

 • Direct doorverbinden Een telefoonnummer zonder poespas, die de beller direct met de ontvanger verbindt, kan deze functie goed gebruiken. Want hiermee verandert u direct het toestel dat overgaat wanneer iemand het bedrijfsnummer belt. Bijvoorbeeld het mobieltje in plaats van de vaste telefoon op de werkplek.

 • Keuzemenu “Kies 1 voor de showroom, kies 2 voor de werkplaats.” Dat is zomaar een voorbeeld van een belmenu dat een bedrijf, in dit geval een autodealer, kan instellen. Elke keuze kan naar een andere afdeling of medewerker doorverbinden.

 • Wachtrij Bij één of meerdere van uw bedrijfsnummers kunt u een wachtrij instellen. Wanneer uw 088-nummer veel bellers te verwerken krijgt, houdt deze functie de bellers in de wacht, onder het genot van een rustgevend muziekje.

 • Digitaal antwoordapparaat Bellen mensen na sluitingstijd, of is de wachtrij te lang? Activeer deze functie om bellers een boodschap in te laten spreken. De geluidsopname krijgt u meteen per e-mail.

 • Mobiele apps De Belfabriek levert mobiele applicaties voor iOS en Android waarmee u uw nummer vanaf uw telefoon of tablet beheert. Via een aparte app kunnen medewerkers zichzelf aan- en afmelden, zodat gesprekken automatisch bij beschikbare medewerkers terechtkomen.

Dit zijn slechts enkele van de vele extra functionaliteiten die u bij de Belfabriek bij uw bedrijsnummer krijgt.

Vraag nu uw eigen bedrijfsnummer aan

Bedrijfsnummers aanvragen doet u bij de Belfabriek snel en eenvoudig online. Bekijk in onze nummershop de 085-nummers en de 088-nummerreeksen die op dit moment vrij zijn, en leg eenvoudig de uwe vast.

Heeft u nog vragen over bedrijfsnummers? Dan beantwoorden wij die graag tijdens kantooruren. U bereikt ons gratis op 0800-235 3227 (0800-BELFABRIEK).

Gerelateerde artikelen: