Direct online uw eigen 085/088/0800 of 0900 nummers registreren

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899
Een telefoonnummer in België aanvragen, hoe doet u dat? (image)

Een telefoonnummer in België aanvragen, hoe doet u dat?

Gepubliceerd in Internationaal

Met zo'n 11 miljoen inwoners, waarvan ongeveer 60% Nederlandstalig is, is België een interessante markt voor Nederlandse bedrijven. België is dan ook niet voor niets één van onze belangrijkste handelspartners.

 

Een Belgisch telefoonnummer aanvragen is gemakkelijker en haalbaarder dan vaak wordt gedacht. Door de vele aanvragen voor dit soort nummers die wij bij de Belfabriek reeds verwerkten, hebben wij als geen ander ervaring opgedaan met het aanvragen en opzetten van Belgische servicenummers voor bedrijven en organisaties in Nederland. Wij delen die ervaring graag met ondernemende Nederlandse organisaties die de Belgische markt op willen.*

Vele ondernemers gingen u voor

Om u een idee te geven hoe eenvoudig het is de markt voor uw product of dienst met bijna 7 miljoen potentiële klanten te vergroten, zetten wij een paar voorbeelden van succesvolle Nederlandse ondernemers die u reeds voorgingen op een rijtje.

Een Nederlandse distributeur van atletische sport artikelen maakt al jaren gebruik van een Belgisch servicenummer voor het aannemen van bestellingen. De gesprekken worden in Nederland afgeleverd en in-house verwerkt.

Een Nederlandse fabrikant van huishoudelijk electronica print een Belgisch servicenummer op de handleiding voor artikelen die in België geleverd worden.

Dat u met een virtueel nummer van de Belfabriek eenvoudig gesprekken kunt afleveren waar u wilt, hebben inmiddels ook Belgische ondernemers ontdekt. Zo laat een Belgische energieleverancier de helft van alle binnenkomende gesprekken voor haar klantenservice off-shore afleveren op een ander continent, waarbij gebruik gemaakt wordt van ons internationale voice response platform en de vele extra functionaliteiten die dat biedt.

Heeft u de smaak al te pakken? Beginnen op de Belgische markt begint met het aanvragen van een Belgisch telefoonnummer. Laten we eens kijken hoe dat in zijn werk gaat.

Soorten Belgische nummers

Net als Nederland, kent ook België een aantal verschillende soorten telefoonnummers.

In de eerste plaats zijn er de gratis servicenummers die gebruik maken van een 0800-kengetal. Net als in Nederland, is dit soort nummers bekend en geliefd bij Belgische bellers.

Dan zijn er de betaalde nummers met tarieven per minuut en per gesprek. Anders dan in Nederland, geeft in België het kengetal aan in welke prijs categorie een nummer valt. Dit geeft de beller een gevoel van zekerheid over het te verwachten tarief en werkt dus drempelverlagend. Servicenummers die een tarief per gesprek in rekening brengen, maken gebruik van een 0905 kengetal, terwijl servicenummers met een tarief per minuut de kengetallen 0900, 0902, 0903 en 0904 gebruiken. Hierbij geldt dat nummers met een 0900 kengetal de laagste tarieven hanteren, terwijl nummers met een 0904 kengetal tarieven uit de hoogste tariefgroep (op dit moment tot € 2 per minuut) hanteren.

Daarnaast kent België nog de 078-bedrijfsnummer reeks, zeg maar de Belgische variant van onze 088 of 085-nummers, en zijn er natuurlijk de gewone lokale telefoonnummers.

Anders dan in Nederland, biedt het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT)(www.bipt.be), dat is de Belgische autoriteit die de nummertoewijzing reguleert, geen mogelijkheid om mooie nummers uit te zoeken en wordt ook geen gebruik gemaakt van naamnummers.

U geeft dus aan in welke nummersoort uw interesse heeft, en, afhankelijk van de nummersoort, welk tarief u wilt hanteren voor uw servicenummer. Het BIPT wijst u vervolgens een nummer toe.

IVR mogelijkheden Belgische nummers

Wanneer u uw Belgische nummer bij de Belfabriek onderbrengt, maakt u ook voor dit nummer direct gebruik van alle extra functionaliteiten die u van ons gewend bent.

Uw Belgische servicenummer kunt u beheren via het uitgebreide controle paneel Mijn Belfabriek, hierdoor heeft u de beschikking over online facturen, uitgebreide statistieken en statistieken e-mails, call-recording, keuzemenu, digitaal antwoordapparaat en al die andere functionaliteiten waar de Belfabriek bekend om is.

Ook kunt u gebruik maken van onze iOS apps, ons medewerker login portaal en onze nieuwe medewerker beschikbaarheids website plugin.

En niet geheel onbelangrijk, ook wanneer u gebruik maakt van betaalde Belgische servicenummers, ontvangt u uw maandelijkse uitbetalingen op een stipte en correcte wijze.

Eigenlijk, wanneer het gaat om al de extra functionaliteiten, zijn Belgische telefoonnummers niet anders dan Nederlandse nummers.

Belgische nummers aanvragen

Wilt u ook op zo kort mogelijke termijn gebruik maken van de mogelijkheid om uw markt, en daarmee uw omzet, flink vergroten? Vraag dan vandaag nog uw eigen Belgische telefoonnummer aan via de Belfabriek.

Op onze België pagina vindt u meer informatie over servicenummers in België. Hier vindt u ook de Belgische nummers die wij op dit moment uit voorraad kunnen leveren.

Heeft u vragen of wilt u meer weten, neemt u dan gerust contact met ons op via ons gratis Nederlandse servicenummer 0800-235 3227.

* Wij helpen uiteraard ook graag Belgische ondernemers die de Nederlandse markt op willen.

Gerelateerde artikelen:

Telefoonnummer Zwitserland