De 085/088/0800/0900 telefoonnummer maatschappij van Nederland

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

Een telefoonnummer in België aanvragen, hoe doe je dat?

Gepubliceerd in Internationaal

Met zo'n 11 miljoen inwoners -waarvan ongeveer 60% Nederlandstalig is- is België een zeer interessante markt voor Nederlandse bedrijven.

Een Belgisch telefoonnummer aanvragen is eenvoudig en kan online.

Belfabriek is in België geregistreerd als telecom operator en lokaal aanwezig.

Sinds 2000 zijn wij de partij voor ondernemingen die internationale nummers willen in meerdere landen. Door deze groei zijn wij inmiddels in 14 Europese landen geregistreerd als operator.

Belgische telefoonnummers

De landcode van België is +32. Zie je +32 voor een telefoonnummer dan is dit een telefoonnummer uit België. Wil je zelf naar België bellen kies dan landcode +32 voor het telefoonnummer.

In België zijn er de lokale telefoonnummers. Die zijn aan een stad of regio gebonden.

Het netnummer heet in België zonenummer. Grote steden zoals Antwerpen, Brussel, Gent en Luik hebben 1 zonenummer. Alle andere steden hebben 2 zonenummers.

Daarnaast kent België nog de 078-telefoonnummer reeks, deze reeks Belgisch telefoonnummers is anno 2024 zeer populair omdat deze Belgische telefoonnummers niet aan een stad of regio gebonden zijn.

Werk jij landelijk door België en ben je niet aan 1 stad of regio gebonden, dan is een Belgisch 078-nummer voor jou als Belgisch nummer de beste oplossing voor de Belgische markt.

België kent ook gratis 0800-nummers. Deze Belgische telefoonnummers kunnen alleen Belgische klanten bellen en wel tegen het gratis tarief. Alle kosten zijn dan voor jou als onderneming. Dit is een ideale reeks als je maximale klantvriendelijkheid wilt uitstralen.

Voor elk Belgisch telefoonnummer geldt dat wij binnenkomende telefoongesprekken doorschakelen naar de locatie die jij wilt. Dit kan je kantoor zijn, een thuiswerker die de lokale taal spreekt of je mobiele telefoon als je snel wilt beginnen.

Omdat België tweetalig is, is een keuzemenu vaak handig om de Belgische beller de keuze te laten maken tussen Nederlandstalig en Frans.

Telefoonfuncties voor Belgische nummers

Wanneer je jouw Belgische nummer bij Belfabriek registreert maak je ook voor dit Belgische telefoonnummer direct gebruik van alle extra functionaliteiten die je van ons gewend bent.

Jouw Belgische telefoonnummer kun je beheren via het uitgebreide dashboard. Hierdoor heb je de beschikking over online facturen, uitgebreide statistieken en statistieken e-mails,  een keuzemenu, een digitaal antwoordapparaat en telefoongesprekken opnemen.

Belgische nummers aanvragen

Wil jij ook op zo kort mogelijke termijn gebruik maken van de mogelijkheid om jouw afzetmarkt flink te vergroten? Ga dan direct je Belgisch telefoonnummer aanvragen via Belfabriek !

Veelgestelde vragen:

Hoe kies ik een provider voor mijn Belgische telefoonnummer ?

Belangrijk is dat jouw provider in België geregistreerd is als operator zodat aan de regelgeving wordt voldaan. Je wilt geen Belgisch telefoonnummer dat via-via geregeld wordt en wat het plots niet meer doet. Wij zijn zelf geregistreerd als operator in België om jou optimaal van een Belgisch telefoonnummer te voorzien.

Hoe snel is een Belgisch telefoonnummer actief ?

Wij hebben binnen 1 werkdag een Belgisch telefoonnummer actief voor je potentiële klanten. Deze kan dan in België een lokaal nummer bellen tegen lokaal tarief of gratis tarief, afhankelijk van jouw keuze. Wij hebben dan nog 2 werkdagen nodig om een keuzemenu en een welkomstmelding te programmeren.

Kan ik mijn Belgisch telefoonnummer ook gebruiken als ik mijn kantoor daadwerkelijk in België geopend heb ?


Je kan de oproepen van je Belgisch telefoonnummer altijd doorschakelen naar een andere locatie. Dit kan eerst je mobiele telefoon zijn of je kantoor in een ander land. Als jouw kantoor in België geopend is schakelen wij de oproepen naar deze locatie door. Zo kan je flexibel beginnen en blijft je Belgisch telefoonnummer gelijk.

Hoe weet ik of ik wordt gebeld door Belgische klanten op mijn Belgisch telefoonnummer ?


Als Belgische klanten jou bellen op je Belgisch telefoonnummer dan laten wij jou een korte pieptoon horen (deze hoort de beller niet) of we spelen een melding af zodat jij weet hoe jij de telefoon moet beantwoorden.

Hoe kan ik een Belgisch telefoonnummer aanvragen ?


Je kan op onze pagina direct online een Belgisch telefoonnummer aanvragen. Wij verwerken deze aanvraag, nemen nog contact met je op als wij nog vragen hebben en je Belgische nummer is binnen 1 werkdag actief !

Gaan de gesprekken naar mijn Belgische nummer over Internet ?


Wij routeren gesprekken over de nationale en internationale telecomnetwerken en niet over Internet. Wij betalen daarvoor ook interconnectie kosten aan de lokale netwerken om jou de beste bedrijfszekere verbinding te leveren. Je hoeft dus niet bang te zijn voor gemiste gesprekken.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek Klanten: