De 085/088/0800/0900 telefoonnummer maatschappij van Nederland

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588
5 redenen voor ZZP’ers om een servicenummer te gebruiken (image)

Ghostcalling VOIP | Oproepen vreemde telefoonnummers stoppen

Gepubliceerd in Telefoonnummers

U heeft het misschien wel eens meegemaakt. De telefoon gaat over, u neemt op en de verbinding wordt vervolgens direct verbroken. U ziet vervolgens dat de oproep van een vreemd telefoonnummer kwam, zoals 101 of 1001. Dat noemen we ghostcalling. Ghostcalling is vrij vertaald een spookoproep. Het klinkt eng, maar is het ook eng of alleen vervelend?

Wat is ghostcalling precies?

Bij bellen over het internet gaat het telefoonverkeer niet over de traditionele telefoonlijn, maar over uw internetverbinding. Dat betekent dat er ook een verbinding met uw router is. Via uw router wordt er constant data verzonden, van en naar het internet.

In theorie kunnen er ook van die datapakketjes over de telefoonpoort verzonden worden. Deze loopt immers ook gewoon via uw router. Wanneer dat gebeurt wordt er een datapakketje aangeboden aan uw telefoon, en zal deze afgaan met een vreemd telefoonnummer in beeld, zoals 101 of 1001. Als u dan opneemt wordt de verbinding direct verbroken. Een soort spookoproep dus, wat de naam ghostcalling verklaart.

Is ghostcalling gevaarlijk?

Ghostcalling is niet direct gevaarlijk. Het kan per ongeluk gebeuren. Het is echter ook mogelijk dat iemand moedwillig verbinding met uw telefoon maakt, via uw router. Dat zou bijvoorbeeld om een hacker kunnen gaan. Het is voor u onmogelijk om te zien of de spookoproep een toevallige oproep is, of een teken van een hacker die aan het werk is. Hoewel zeldzaam, zou zo’n hacker zelfs uit uw naam oproepen kunnen doen naar andere telefoonnummers, waaronder dure telefoonnummers in het buitenland.

Is ghostcalling te voorkomen?

Om alle gevaar uit te sluiten en omdat het gewoon vervelend is, wilt u natuurlijk die spookoproepen zo snel mogelijk laten stoppen. Maar kan dat ook? Waarschijnlijk kan dat wel, maar het vereist allerlei technische aanpassingen aan uw firewall. En met handmatige aanpassingen aan uw firewall moet u nauwkeurig te werk gaan, want u kunt onbedoeld de deur juist open zetten voor kwaadwillende mensen.

Bij Belfabriek nooit meer last van ghostcalling

Wanneer inkomende telefoontjes niet direct via uw router naar uw telefoon lopen, maar via de cloud service van de Belfabriek is ghostcalling niet meer mogelijk. Uw telefoonnummer is in de veilige handen van de Belfabriek, gehost in de cloud. Inkomende oproepen worden direct doorgezet, maar gaan wel via de cloud van de Belfabriek. Daardoor is het voor een hacker onmogelijk om direct via uw router een telefoon te benaderen.

Wanneer u bij uw huidige provider last heeft van ghostcalling kunt u altijd contact opnemen met de Belfabriek. Zo kan uw nummer geporteerd worden naar de cloud van de Belfabriek, waarmee direct een einde aan de spookoproepen zal komen en uw telefoon niet meer bereikbaar is voor kwaadwillenden.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek Klanten: