De 085/088/0800/0900 telefoonnummer maatschappij van Nederland

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588
Hoe begin ik een 0900 nummer? (image)

Hoe begin ik een 0900 nummer?

Gepubliceerd in Klantcontact Telefoonnummers

Met een 0900-servicenummer maakt uw organisatie een degelijke en professionele indruk. Met zo’n nummer is het makkelijker om een landelijke doelgroep te bedienen dan wanneer u een lokaal nummer op uw briefpapier zet. Geen wonder dat steeds meer organisaties de mogelijkheden tot het inzetten van zo’n nummer verkennen.

 

In dit artikel laten wij u zien dat het relatief makkelijk is om een 0900-nummer te registreren en op te zetten. Maar laten we voordat we verder gaan eerst eens kijken wat een servicenummer nu werkelijk is.

Wat een 0900-nummer is

Een 0900-servicenummer is een virtueel telefoonnummer. Dit betekent dat het niet aan een fysieke telefoonlijn is gebonden, maar dat u er zelf voor kiest welke telefoon uiteindelijk rinkelt: uw vaste lijn of juist een mobiele telefoon. Of misschien zelfs dat callcenter in het binnen- of buitenland dat buiten kantooruren uw bereikbaarheid garandeert. Hoe dan ook, met een 0900-nummer heeft u niet alleen de vrijheid om het zogeheten eindbestemmingsnummer te kiezen, maar ook de flexibiliteit om deze eindbestemming op elk moment te veranderen.

Een ander voordeel van een 0900-servicenummer is het feit dat u zelf het beltarief instelt. Kies voor een kostendekkend tarief of juist voor een winstgevend tarief. Reken tussen de € 0,05 en € 0,90 per minuut of kies een gesprekstarief tussen de € 0,05 en € 1,40. De inkomsten die u hiermee genereert minus de kosten voor gebruik van het Belfabriek-platform krijgt u maandelijks punctueel op uw rekening gestort.

Hoe u een 0900-nummer aanvraagt

Zowel particulieren als bedrijven kunnen een 0900-nummer aanvragen. In onze 0900-servicenummershop vult u een nummer in om de beschikbaarheid ervan te checken. Wat ook kan is een woord (minimaal 7 letters) invullen om te zien of het gewenste naamnummer nog beschikbaar is. Zo is het voor bellers nóg makkelijker om uw nummer te onthouden.

Heeft u het gewenste nummer gevonden, dan vult u opdrachtformulier direct online in. U kunt het eventueel ook handmatig invullen wanneer u dat liever doet. Mailt of faxt u het ingevulde formulier daarna naar ons. Wij verzorgen de aanvraag van uw 0900-nummer bij het ACM. Het gehele proces tot aan de activatie neemt in totaal zo’n drie weken in beslag. In die tijd kunnen wij uw applicatie en uw doorschakelwensen voorbereiden, zodat op het moment van activatie uw nummer meteen precies zo is geconfigureerd zoals u dat wilt.

Zo optimaliseert u uw servicenummer

Afgezien van de basisinstellingen kunt u uw 0900-nummer op allerlei manieren optimaliseren. Zo bedient u uw bellers nog beter en bespaart u zelf tijd en kosten. Hieronder doen wij een greep uit de populairste extra functies, waar u bij de Belfabriek over beschikt.

 • Meldteksten
  Heet uw bellers welkom met een meldtekst of laat hen weten wat uw openingstijden zijn als ze na kantooruren bellen. Met professioneel ingesproken meldteksten maakt u de beste indruk.

 • Wachtrij
  Wanneer het te druk is en al uw medewerkers in gesprek zijn, plaatst deze functie uw bellers in de wacht. Een ontspannend muziekje en een melding van het aantal wachtenden, zorgt ervoor dat het geduld van uw bellers niet op de proef wordt gesteld. Voor wanneer de wachtrij te lang is, komt het digitaal antwoordapparaat van pas.

 • Digitaal antwoordapparaat
  Is de wachtrij te lang of wordt er gebeld na sluitingstijd? Schakel deze functie in om bellers een bericht in te laten spreken. U ontvangt elke geluidsopname apart per e-mail, zodat u direct actie kunt ondernemen.

 • Keuzemenu
  Laat bellers zichzelf naar de juiste persoon of afdeling doorschakelen met deze handige functie, waarbij zij kiezen met de nummertoetsen op hun vaste of mobiele telefoon. Zo heeft u geen telefoniste meer nodig.

Hoe bellers uw nummer vinden

Het registreren van een 0900-nummer garandeert niet dat uw telefoonlijnen meteen roodgloeiend staan. Daar moet u zelf nog wel wat voor te doen. Allereerst moeten al uw communicatie-uitingen met uw lokale nummer worden vervangen door uw nieuwe servicenummer. Vooral wanneer u een naamnummer heeft geregistreerd kan een reclamecampagne wonderen doen. In dit artikel geven wij u meer tips waarmee bellers de weg naar uw servicenummer makkelijker vinden.

Registreer vandaag nog uw 0900-nummer

Zoals u ziet is het behoorlijk eenvoudig om een 0900-nummer uit te kiezen en vast te leggen. Daarnaast helpt de Belfabriek u aan alle kanten met handige functies en een vriendelijke klantenservice. Wacht daarom niet langer maar kies vandaag nog voor het beste pakket dat een 0900-nummereigenaar zich kan wensen. Registreer uw nummer in onze nummershop of bel ons voor antwoord op uw vragen op tel. 0800–BELFABRIEK (0800–23 53 227).

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek Klanten: