Direct online je eigen 085/088/0800/0900 nummers registreren !

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

Duits Telefoonnummer Aanvragen | Hoe werkt dat? | Alle Duitsland Nummers

Gepubliceerd in Internationaal

Steeds meer Nederlandse ondernemers wagen de stap en begeven zich op de Duitse markt. Die markt is erg toegankelijk en binnen een paar uur rijden goed te bereiken.

In een eerder artikel hebben wij het al eens gehad over hoe je succesvol zaken kunt doen op de Duitse markt. Eén van de dingen die daarvoor noodzakelijk is is natuurlijk een Duits telefoonnummer !

Maar hoe gaat dat nou eigenlijk je eigen zakelijke telefoonnummer in Duitsland aanvragen? Wat zijn de eisen daarvoor en wat moet je daarvoor doen?

Wij leggen het jou in dit artikel uit.

Welke Duits nummer soorten zijn er?

In Duitsland worden telefoonnummers net als in Nederland uitgegeven door een overheidsinstantie. Bij ons is dat de ACM, in Duitsland de Bun­desnet­za­gen­tur.

Deze instantie bepaalt welke nummersoorten en welke nummers beschikbaar zijn, waar ze voor gebruikt mogen worden en aan welke eisen dat gebruik moet voldoen. Ook is de Bun­desnet­za­gen­tur uiteindelijk degene die de telefoonnummers toewijst.

Duitse 0800 nummers

Net als bij ons kent ook Duitsland freephone nummers, nummers die gratis te bellen zijn. Net als in Nederland is in Duitsland eveneens het kerngetal voor dit soort nummers 0800. Een Duits 0800 telefoonnummer kun je eenvoudig en snel online vastleggen bij Belfabriek.

Nationale Duitse 032 nummers

In Duitsland worden 032-nummers gebruikt als niet-regio-gebonden zakelijke nummers.

Bellen naar deze nummers kost net zoveel als bellen naar een gewoon regionaal nummer.

Een 032 nummer wordt vaak gekozen omdat deze nummers, net als de Nederlandse 088- en 085-nummers, nationale nummers zijn en niet aan een stad gebonden zijn.

Lokale nummers

Behalve nationale- en gratis telefoonnummers in Duitsland kun je bij de Belfabriek ook lokale nummers in alle grote steden in Duitsland registreren. Zo kun je bij ons terecht voor een telefoonnummer in Aken (0241), Berlijn (030), Dortmund (0231), Essen (0201), Frankfurt (069), Hamburg (040), Keulen (0221), Koblenz (0261), Leipzig (0341), Mannheim (0621), München (089), Neurenberg (0911) en Stuttgart (0711). Let op: je hebt dan wel een vestigingsadres nodig in deze stad zelf. Een virtueel nummer in een stad mag niet van de Bundesnetzagentur !

Wie kan een nummer in Duitsland registreren

Een telefoonnummer in Duitsland aanvragen is vrij eenvoudig. Alle genoemde nummersoorten kunnen door bedrijven worden aangevraagd. Voor een lokaal nummer moet je dus wel over een adres in de gevraagde stad beschikken.

Je eigen Duitse telefoonnummer registreren

Op de Duitse telefoonnummers aanvragen pagina vind je een lijst van beschikbare nummers. Zie je een mooi nummer in de lijst? Dan kun je deze direct activeren !

Gerelateerde artikelen:

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel - thuis of op de zaak !

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug 'n' play ervaring

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Gelukkige Belfabriek klanten: