Direct online uw eigen 085/088/0800 of 0900 nummers registreren

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

Hosted VoIP: overzicht beste Hosted VoIP oplossingen en kosten

Gepubliceerd in Voice over IP

Als bedrijf wilt u altijd bereikbaar zijn voor alle klanten. De ontwikkeling van de telefoon in het algemeen is de afgelopen tientallen jaren erg hard gegaan. Niet alleen qua functionaliteit op de smartphone, maar ook op de manier waarop er gebeld wordt en vooral de manier waarop spraak getransporteerd wordt. Vroeger gebeurde dit met fysieke telefoonkabels. Maar tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van VOIP, Voice Over IP. Deze methode transporteert spraak via IP (internet). Aan het gebruik van VOIP bellen voor een bedrijf zitten vele voordelen verbonden.

Dataverkeer en telefonie gaan over een lijn en maken online bellen vanaf meerdere locaties mogelijk

Met een hosted VOIP centrale, kan het data centrum, van waaruit uw zakelijke telefonie geregeld wordt, ook op een andere locatie gevestigd zijn. Dit heeft als groot voordeel dat er vanaf diverse locaties gebruik gemaakt kan worden van een en dezelfde centrale. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld vanuit huis klanten te woord staan via het bedrijfsnummer. De bereikbaarheid kan hiermee aanzienlijk verbeterd worden. Door gebruik van een hosted VOIP centrale, wordt er gebeld via het internet en wordt er tegenwoordig een lijn gebruikt voor zowel het dataverkeer als het telefoonverkeer.

Efficiëntere service en betere bereikbaarheid met hosted VOIP van de Belfabriek

Een cloud VOIP systeem is een methode voor zakelijke telefonie die steeds vaker wordt toegepast. De Belfabriek beheert hierbij de telefooncentrale in de zogenaamde cloud. Met deze service kunt u behoorlijke kosten besparen op bijvoorbeeld personeel. Thuis werken wordt bovendien een stuk eenvoudiger en ook doorschakelen en het instellen van een keuzemenu helpt bij een betere service voor uw clientèle. De Belfabriek zorgt altijd voor het onderhoud en zorgt ervoor dat alle lijnen altijd optimaal werken. De bereikbaarheid voor uw klanten is een stuk beter en u zult dus ook nooit meer zaken mislopen met een online VOIP centrale voor zakelijke telefonie van de Belfabriek.

Bereikbaar zoals u dat wilt

Als ondernemer wil je natuurlijk graag optimaal bereikbaar zijn voor je klanten, ook als je onderweg bent of thuis werkt. Je kunt er voor kiezen om een mobiel nummer voor je bedrijf te gebruiken, maar dit staat niet echt professioneel. Een vast nummer geeft je dan weer een professionele uitstraling, maar je mist daarbij wel de flexibiliteit van een mobiele telefoon. Gelukkig kan je tegenwoordig dankzij voip genieten van het beste van beide werelden, door de flexibiliteit van een mobiele telefoon en de professionaliteit van een vast nummer te combineren. Vanaf nu kan je bereikbaar zijn waar en wanneer je maar wil, via vast op mobiel bellen.

Zakelijk nummer op mobiel

Met de optie vast op mobiel is het nu mogelijk om een zakelijk nummer te koppelen aan de mobiele telefoon. Het principe is heel simpel, als het vaste nummer gedraaid wordt, gaat de mobiele telefoon over. U bent zo niet langer afhankelijk van een vaste lijn en dat biedt heel veel nieuwe mogelijkheden!

Een belangrijk pluspunt is dat u altijd en overal bereikbaar bent, op hetzelfde vaste nummer. Bent u bijvoorbeeld niet op kantoor, dan ontvangt u oproepen op het vaste nummer op de mobiele telefoon. U kan ook zelf kiezen wanneeru wel of niet bereikbaar bent, bijvoorbeeld buiten de kantooruren of als u op vakantie bent. U kan het VoIP nummer dan doorschakelen naar bijvoorbeeld een virtual assistant of voicemail. Via een VoIP app kan u makkelijk instellen waar binnenkomende gesprekken terecht moeten komen. Eenvoudiger kan bijna niet!

Kies uw vaste nummer

U kan zelf kiezen wat voor vast nummer u gebruikt voor uw bedrijf. Wilt u graag een gratis nummer voorzien voor klanten, kies dan voor een 0800 nummer. Wilt u liever dat de kosten gedekt zijn, kies dan voor 0900 nummer aanvragen.

Maar u heeft ook de keuze uit een vast telefoonnummer (bijvoorbeeld 010 telefoonnummer, 020 telefoonnummer, 030 telefoonnummer, 070 telefoonnummer enzovoort) of een nummer dat niet gebonden is aan de regio (085 en 088). Of u kan zelfs kiezen voor een internationaal nummer en dit gewoon laten doorschakelen naar het mobiele toestel. Denk bijv. aan een Duits, Frans, Brits of Amerikaans telefoonnummer.

Dankzij vast op mobiel beschikt u eigenlijk over twee nummers op de mobiel: één voor werk en één voor privé. U kan voor elk virtueel telefoonnummer een andere beltoon kiezen, waardoor u makkelijk kan onderscheiden wanneer een binnenkomende oproep van een klant is die graag een product wil bespreken, of uw partner die graag wil weten wat er vanavond gegeten wordt. Zo blijven werk en privé toch mooi van elkaar gescheiden.

Voordelen hosted VoIP

Vast op mobiel bellen heeft een hele reeks aan voordelen!

• Een professionele, zakelijke uitstraling

• Overal bereikbaar op uw vaste nummer

• Mobiel én vast telefoonnummer op uw mobiel

• Kies wanneer u wel of niet bereikbaar bent

• Verbind gesprekken door naar collega's

• Werk en privé blijven gescheiden

• Extra functies zoals het opnemen van gesprekken

• Eenvoudig te beheren via een app

Dus waarom zou u nog wachten met VoIP bellen zakelijk? Want eenvoudig professioneel bereikbaar zijn, dat wil toch iedereen?

Schakel uw gesprek door

U kunt gesprekken doorschakelen naar waar u wilt. U stelt dit eenmalig in en vervolgens plukt u er de vruchten van. De persoon die u belt merkt bovendien niet dat het gesprek zal worden doorgeschakeld. U kunt zelfs menu’s opstellen die het makkelijker maken voor uw klant om bij de juiste persoon uit te komen. Omdat u de klant hiermee beter kan helpen groeit ook de klanttevredenheid. Hedendaagse zakelijke telefonie is uitermate flexibel.

U heeft een professioneel nummer

Een mobiel nummer op uw website of visitekaartje ziet er niet professioneel uit. Met een zakelijk nummer dat u kan doorschakelen geniet u van het beste van beide werelden. U ontvangt het nummer aangepast aan uw wensen. Liever internationaal? Dat kan ook. Beter een lokaal nummer? Geen probleem.

Waar u ook bent

Of u nu onderweg bent of op zakenreis, er hoeft nooit meer een zakelijk telefoongesprek gemist te worden met cloud telefonie. Terug in uw ‘home-office’? Dan schakelt u eenvoudig weer terug. Want als u gaat werken op kantoor kunt u namelijk met een app in realtime de bestemming van het nummer weer terug wijzigen naar kantoor.

Aparte beltoon

Opnemen met “hey, hoe ‘ist?” terwijl het een zakelijk telefoontje is, komt natuurlijk niet heel professioneel over. Dit kunt u voorkomen door simpelweg een andere beltoon in te stellen. Hiermee kun je onderscheiden of het inkomende telefoontje zakelijk is of niet. Klinkt simpel maar door deze simpele aanpassing kunt u heel wat misverstanden voorkomen.

Geen nieuwe telefoon(s)

Misschien nog wel het beste van al. U heeft geen nieuwe telefoons nodig! Alles kan worden beheert vanuit een hosted VoIP omgeving waarin u makkelijk een overzicht hebt van diensten en instellingen.

Wat u wil

Als u pas start heeft u waarschijnlijk nog geen nood aan een uitgebreid pakket aan diensten. Dit is helemaal niet erg. Begin eenvoudig met enkel een zakelijk nummer aanvragen. Groeit uw bedrijf? Dan groeit de hosted VoIP telefooncentrale met u mee. Na verloop van tijd bouwt u dan een menu aan diensten uit, U heeft wellicht nood een meerdere nummers en er komt misschien een automatisch bericht aan te pas. Van alles is mogelijk.

Samenvatting voordelen hosted VoIP telefooncentrale van Belfabriek:

- Compleet alles-in-een telefoonsysteem: zakelijke telefoon, online bellen software, webportaal en apps (iPhone, Android)

- Alle nuttige (optionele) functies zoals call recording, keuzemenu en wachtrij zijn kosteloos inbegrepen.

- Géén nieuwe hardware of telefoons nodig

- Alle mogelijke mooie nummers gemakkelijk registreren: 0800/0900, 085/088, lokaal (010, 020), internationaal (o.a. Duitsland, België, Verenigde Staten).

- Vast tarief van 45 euro/maand.

- Installeer onze zakelijke telefonie apps eenvoudig d.m.v. QR-code voor zowel Android als iOS

Incl. Yealink T-43U telefoon

En last but not least, voor (kleine) zelfstandigen en organisaties die Covid-19 omzetverlies hebben geleden kunnen wij uw eerste Yealink zakelijke telefoontoestel, t.w.v. 75 Euro, gratis toesturen. Deze toestellen zijn voor-geconfigureerd en dus is er sprake van een plug & call ervaring. Daarbij is 5 jaar garantie inbegrepen. De Yealink T-43U SIP is niet zo maar een zakelijk telefoontoestel, maar naar onze bescheiden mening het neusje van de zalm onder de hardphones. Onze experts kennen de telefoon vanbinnen en vanbuiten. Hoewel de telefoon uitermate gebruiksvriendelijk is, kunt u er van op aan dat onze specialisten u snel kunnen helpen mochten er vragen ontstaan.

Gerelateerde artikelen: