De 085/088/0800/0900 telefoonnummer maatschappij van Nederland

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588
vastnummeropmobiel

IP Telefooncentrale: voor welke organisaties geschikt?

Gepubliceerd in Telefoon centrale

Eigenlijk wordt bij een ip-telefooncentrale de internetverbinding gebruikt voor de telefonie binnen een bedrijf of organisatie. Dit heeft een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van verouderde systemen en manieren van werken. Zoals bijvoorbeeld een analoge telefooncentrale. Maar dan zit er ook nog een verschil tussen een ip telefooncentrale en een hosted telefooncentrale.

Voor een bedrijf wat een voip oplossing overweegt is het goed om te weten hoe dit precies zit. De belangrijkste reden hiervoor is dat het nogal een verschil kan maken qua kosten. Dat een voip dienst de perfecte optie is voor mensen die graag het nieuwe werken omarmen is wel duidelijk. Toch kan het per bedrijf weer verschillen welke voip optie het beste is.

Wat is het verschil met hosted telefooncentrale

Met een ip telefooncentrale heb je als bedrijf dus je geheel eigen centrale. Dit is bij een hosted telefooncentrale niet het geval. Voor kleine bedrijven of ZZP'ers heeft een eigen ip telefooncentrale vaak niet zoveel zin. Dit is namelijk best wel een investering en die haal je er zeker niet uit. Al kan het in een later stadium natuurlijk alsnog aantrekkelijk zijn om over te stappen. Maar dat zal vooral gelden als je bedrijf erg snel gegroeid is.

In dat geval moet je sowieso een aantal dingen op gaan schalen, waar je hosted telefonie er dan misschien een van is. Waar precies de grens ligt of het moment dat een eigen ip telefooncentrale verstandiger wordt is moeilijk te zeggen. Dit hangt af van het bedrijf, de aanbieder en nog een aantal zaken. Over het algemeen, ligt dit moment meestal rond de tijd dat je als ondernemer vijftien à twintig mensen in dienst hebt. Om allerlei redenen kan het natuurlijk wel zo zijn dat het moment eerder of later zich al aandient.

Welke variant is de beste keuze?

Nu we weten waar het grootste verschil zit, is het handig om nog een aantal kenmerken van beide soorten op te sommen. Dit maakt duidelijke wat de twee precies onderscheidt. Daardoor valt weer makkelijker te bepalen wat de beste keuze is voor ieder bedrijf:

Hosted telefooncentrale

  • Kan op elke locatie gebruikt worden en heeft weinig onderhoud nodig

  • Initiële investering kost niet veel en upgraden- en downgraden kan altijd

  • Erg makkelijk te gebruiken maar minder functies

Ip telefooncentrale

  • Hoge investering, maar daarna weinig maandelijkse kosten

  • Alles is makkelijk te beheren en gebruiksvriendelijk

  • Voor updates en veranderingen is een bepaalde mate van kennis vereist

De voordelen voor het kiezen van een cloud telefooncentrale van Belfabriek:

- Compleet alles-in-een telefoonsysteem: zakelijke telefoon, online bellen software, webportaal en apps (iPhone, Android)

- Alle nuttige (optionele) functies zoals call recording, keuzemenu en wachtrij zijn kosteloos inbegrepen.

- Géén nieuwe hardware of telefoons nodig

- Alle mogelijke mooie nummers gemakkelijk registreren: 0800/0900, 085/088, lokaal (010, 020), internationaal (o.a. Duitsland, België, Verenigde Staten).

- Vast tarief van 45 euro/maand.

- Installeer onze zakelijke telefonie apps eenvoudig d.m.v. QR-code voor zowel Android als iOS

En last but not least, voor (kleine) zelfstandigen en organisatie's die Covid-19 omzetverlies hebben geleden kunnen wij uw eerste Yealink zakelijke telefoontoestel, t.w.v. 75 Euro, gratis toesturen. Deze toestellen zijn voor-geconfigureerd en dus is er sprake van een plug & call ervaring. Daarbij is 5 jaar garantie inbegrepen. De Yealink T-43U SIP is niet zo maar een zakelijk telefoontoestel, maar naar onze bescheiden mening het neusje van de zalm onder de hardphones. Onze experts kennen de telefoon vanbinnen en vanbuiten. Hoewel de telefoon uitermate gebruiksvriendelijk is, kunt u er van op aan dat onze specialisten u snel kunnen helpen mochten er vragen ontstaan.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek Klanten: