Direct online uw eigen 085/088/0800 of 0900 nummers registreren

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

Landelijke telefoonnummers | overzicht alle opties

Gepubliceerd in Servicenummers

0800, 0900, 088, 085… Er zijn genoeg varianten, maar welk nummer is geschikt voor u? Welke nummers zijn gratis voor de beller en welke juist niet, waar kan u uw eigen nummer kiezen? En wat zijn de belangrijkste verschillen eigenlijk?

Geen netnummer, maar een landelijke telefoonnummer

Als u in Den Haag woont, dan begint uw telefoonnummer met 070. In Amsterdam met 020, enzovoorts. We noemen dat netnummers. 0800-, 0900-, 088- en 095-telefoonnummers zijn geen netnummers maar landelijke telefoonnummers. Met andere woorden: de cijfercombinatie zegt helemaal niks over de locatie van degene die u wilt bellen. Maar wat zeggen de cijfercombinaties dan wel?

Betaald en onbetaald

Om te beginnen kijken we naar de verschillen tussen 0900- en 0800-nummers. Een 0900-nummer is voor de beller een betaald nummer. Dat terwijl een 0800-nummer juist door de ontvanger wordt betaald. Hoe dat zit? Er zijn bedrijven of instellingen die liever de beller laten betalen, dan dat zij die kosten zelf voor hun rekening nemen.

Dat kan zo zijn, omdat ze aan die telefoontjes juist geld kunnen verdienen. Denk daarbij aan erotische telefoondiensten of win-spelletjes, maar ook radio- en tv shows verdienen vaak geld aan dat soort telefoonnummers. Ze kunnen het tarief voor de beller namelijk zelf bepalen. Ook kan er voor een 0900-nummer gekozen worden om juist niet zoveel bellers te krijgen. Het kan voor bellers immers een drempel zijn om direct naar de telefoon te grijpen.

Wie het bellen juist heel laagdrempelig wil maken en daar niets aan wilt verdienen kan voor een 0800-nummer kiezen. Dat kan een service nummer van een bedrijf zijn bijvoorbeeld, of een telefoonnummer van de overheid.

Het verschil tussen 088- en 085-nummers

Anders dan de 0800- of 0900-nummers is het wel of niet betalen voor het telefoongesprek niet het verschil tussen 088- en 085-nummers. Beiden zijn weliswaar landelijke telefoonnummers, je betaalt het lokale tarief voor bellen naar deze nummers, net als bij netnummers.

088-nummers zijn bedoeld voor bedrijven met veel verschillende telefoonnummers. De telefoonnummers kunnen niet per stuk, maar alleen per honderd of nog veel meer tegelijkertijd worden ingekocht. De koper kan dan zelf uit al die nummers een selectie maken.

085-nummers zijn bedoeld om per stuk aan te schaffen. Natuurlijk is het mogelijk er 2 of meer aan te schaffen, maar ze worden niet per honderd stuks of meer tegelijkertijd gekocht. Anders dan bij 088-nummers is het bovendien niet mogelijk om het nummer helemaal zelf samen te stellen.Alle Nederlandse landelijke telefoonnummers zijn via Belfabriek gemakkelijk te registreren. Het voordeel is dat u veel meer krijgt dan louter een nummer. Denk aan voor ondernemers nuttige functionaliteiten zoals onder meer gesprekken kunnen opnemen (op legale wijze), een wachtrij en/of keuzemenu instellen en u kunt binnenkomende oproepen naar welk toestel dan ook doorsturen, dus bijv. ook uw mobiele telefoon wanneer u op zakenreis bent. Zo stelt een abonnement van Belfabriek u in staat om in een klap uw bedrijf verder te professionaliseren en tevens meer flexibel en wendbaar te maken.

Gerelateerde artikelen: