Direct online je eigen 085/088/0800/0900 nummers registreren !

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

Landelijke telefoonnummers | overzicht van alle opties

Gepubliceerd in Telefoonnummers

0800, 0900, 088, 085… Er zijn genoeg varianten, maar welk nummer is geschikt voor jou?

Welke nummers zijn gratis voor de beller en welke juist niet, waar kan je je eigen nummer kiezen? En wat zijn de belangrijkste verschillen eigenlijk?

Geen netnummer, maar een landelijke telefoonnummer

Wanneer je in Den Haag woont dan begint je telefoonnummer met 070. En in Amsterdam met 020. We noemen dat netnummers. 0800-, 0900-, 088- en 095-telefoonnummers zijn geen netnummers maar landelijke telefoonnummers. Met andere woorden: de cijfercombinatie zegt niks over de locatie van degene die je wilt bellen. Maar wat zeggen de cijfercombinaties dan wel?

Betaald en onbetaald

Om te beginnen kijken we naar de verschillen tussen 0900- en 0800-nummers.

Een 0900-nummer is voor de beller een betaald nummer. Dat terwijl een 0800-nummer een gratis te bellen telefoonnummer is. Hoe dat zit? Er zijn bedrijven of instellingen die liever de beller laten betalen.

Dat kan zo zijn omdat ze aan die telefoontjes juist geld kunnen verdienen. Denk daarbij aan betaalde helpdesken, maar ook radio- en tv shows verdienen vaak geld aan dat soort telefoonnummers. Ze kunnen het tarief voor de beller namelijk zelf bepalen. Ook kan er voor een 0900-nummer gekozen worden om juist niet zoveel bellers te krijgen. Het kan voor bellers immers een drempel zijn om direct naar de telefoon te grijpen.

Wie het bellen juist heel laagdrempelig wil maken en daar niets aan wilt verdienen kan voor een 0800-nummer kiezen. Dat kan een service nummer van een bedrijf zijn bijvoorbeeld, of een telefoonnummer van de overheid.

Het verschil tussen 088- en 085-nummers

Anders dan de 0800- of 0900-nummers is het wel of niet betalen voor het telefoongesprek niet het verschil tussen 088- en 085-nummers. Beiden zijn landelijke telefoonnummers en je betaalt het gewone, lokale tarief voor bellen naar deze nummers net als bij netnummers.

088-nummers zijn bedoeld voor bedrijven die een reeks telefoonnummers willen. Deze telefoonnummers worden per honderd uitgegeven. De koper kan dan zelf uit al die nummers een selectie maken.

085-nummers zijn bedoeld om per stuk aan te schaffen. Deze worden ook direct uitgegeven en geactiveerd en hiervoor hoeft er niets eerst een aanvraagprocedure bij de ACM te worden gevolgd welke 3 weken duurt.

Natuurlijk is het mogelijk er 2 of meer aan te schaffen, maar ze worden niet per honderd stuks of meer tegelijkertijd toegekend.

Alle Nederlandse landelijke telefoonnummers zijn via Belfabriek gemakkelijk te registreren.

Het voordeel is dat je veel meer krijgt dan een telefoonnummer. Denk aan voor ondernemers nuttige functionaliteiten zoals: gesprekken kunnen opnemen, een wachtrij, een keuzemenu instellen en je kunt binnenkomende oproepen naar welk toestel dan ook doorsturen, dus ook je mobiele telefoon wanneer je onderweg bent !

Zo stelt een abonnement van Belfabriek jou in staat om in een klap jouw bedrijf verder te professionaliseren !

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel - thuis of op de zaak !

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug 'n' play ervaring

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Gelukkige Belfabriek klanten: