Sluiten
Dé 0800 en 0900 telefoonmaatschappij van Nederland Bel gratis: phone  🇧🇪 0800-77 899   0800-235 3227 🇳🇱 0800-235 3227

Op werkdagen van 9 tot 17

Toon alles

Naambellen: hoe kan ik een naamnummer aanvragen?

Geplaatst in Servicenummers

Het idee achter servicenummers is dat deze drempelverlagend werken: ze hebben een landelijke, professionele uitstraling en zijn -mits goed gekozen- makkelijk te onthouden. Om ervoor te zorgen dat uw nummer nóg beter onthouden wordt, kiest u voor een naamnummer. In dit artikel leggen we uit wat naamnummers zijn, hoe naambellen werkt en hoe u zo’n nummer kunt aanvragen.

 

Om uit te leggen wat een naamnummer is, kunnen we het beste met een voorbeeld beginnen. Op een aparte pagina ziet u een aantal van deze servicenummer-voorbeelden. Zoals u ziet heeft LIDL bijvoorbeeld gekozen voor het naamnummer 0900-LIDLINFO. Dat dit een stuk makkelijker te onthouden is dan het alfanumerieke telefoonnummer waar het voor staat, laten we hieronder zien.

Hoe naamnummers werken

Kijkt u maar eens op de toetsen van uw mobiele telefoon: onder elk nummer van 2 t/m 9 staat een aantal letters. Door in letters in plaats van nummers te denken, is een nummer makkelijker te onthouden. U toetst per letter één maal de knop in waar deze letter op staat. Elk naamnummer is dus gewoon een alfanumeriek nummer, maar het woord stelt ons in staat het nummer makkelijker te onthouden. Het bellen van een naamnummer wordt ook wel naambellen genoemd.

Omdat een naamnummer een gewoon servicenummer is, tellen alleen de 7 cijfers na het kengetal. U heeft wellicht al gezien dat veel woorden in naamnummers meer dan 7 cijfers tellen. Dat is zo bij 0900-LIDLINFO, maar ook bij het 0800-BELFABRIEK. Gelukkig is het afkorten van het woord niet nodig, want het systeem negeert de nummers die u eventueel teveel intoetst.

Volgens de ‘regel van 7’ staat het officiële naamnummer van LIDL voor 0900-54354636. Het nummer van de Belfabriek is dan 0800-2353227. U ziet het: ze zijn een stuk makkelijker te onthouden als u van deze nummercombinaties woorden maakt.

Voordelen van naamnummers

Uit Australisch onderzoek is gebleken dat naamnummers voor een significant hogere conversie zorgen. Wanneer organisaties naamnummers gebruikten in advertenties, zorgde dit voor 290% meer telefoontjes dan wanneer een gewoon servicenummer werd afgedrukt.

Daarnaast biedt naambellen unieke kansen voor wie maximaal effect wil bereiken met de marketing en promotie van een bedrijf. Dat dit voor uitdagingen kan zorgen, leggen we uit in een apart artikel over naamnummers en branding.

Naambellen met een servicenummer

Naamnummers zijn makkelijker te onthouden en zorgen voor een hogere conversie. Wilt u zien of uw naamnummer nog vrij is, dan maakt de Belfabriek het u makkelijk. In onze servicenummershop kunt u ook op woorden zoeken. Zo ziet u meteen of u uw naambellen-nummer kunt aanvragen.