Direct online uw eigen 085/088/0800 of 0900 nummers registreren

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899
Nummerbehoud: zó houdt u uw vaste nummer (ook met VOIP) (image)

Nummerbehoud: zó houdt u uw vaste nummer (ook met VOIP)

Gepubliceerd in Voice over IP

Er zijn zaken die een bedrijf niet zo graag verandert. Constante factoren die rust, continuïteit en betrouwbaarheid uitstralen. Denk hierbij aan de locatie, het personeel, het website-adres en het telefoonnummer. In dit artikel belichten we die laatste factor en leert u alles over nummerbehoud.

 

Waarom veranderen telefoonnummers?

In Nederland heeft elk vast nummer een netnummer. Dit drie- tot vijfcijferige kengetal is gebaseerd op de regio waarin de telefoonaansluiting zich bevindt. Zo heeft de regio Amersfoort het netnummer 033 en de regio Utrecht het kengetal 030.

Als u binnen uw netnummergebied verhuist, kunt u uw vaste nummer behouden – zelfs als u van provider verandert. Maar wanneer u naar een andere regio verhuist, bijvoorbeeld van Amersfoort naar Utrecht, dient u een nieuw telefoonnummer met het bijbehorende netnummer te nemen.

Nummer behouden bij overstap naar VoIP

De toekomst van bellen is Voice over IP (VoiP). En die toekomst is nu al, want vele bedrijven hebben inmiddels de overstap gemaakt naar internetbellen. Zelfs KPN beseft dat de analoge lijnen geen lang leven meer beschoren zijn, en trekt trekt volgend jaar de stekker uit de ISDN-lijnen.

Wanneer u overstapt op VoIP, zult u zich afvragen of u uw nummer kunt porteren. Het antwoord daarop is ‘ja’. Maar voor hoe lang blijft uw nummer dan hetzelfde?

Wie een nummer naar de Belfabriek verhuist, heeft daar nooit meer zorgen over. Wij nemen uw geografische nummer over en beheren het ‘in de cloud’. Van daaruit kunnen we bellers naar elk gewenst toestel doorsturen, of dat nu uw mobiele telefoon is, een VoIP-telefoon of een vaste lijn. Zo is uw nummer toekomstvast, ongeacht uw lijnen of toestellen.

Bij een verhuizing uw nummer behouden

Aangezien elke regio een ander netnummer heeft, betekent een verhuizing naar een plek buiten uw regio dat uw nummer verandert. Toch is er een truc: vóór uw verhuizing uw nummer bij de Belfabriek onderbrengen.

Uw bellers komen in de cloud bij ons binnen, waarna wij ze doorverbinden naar de telefoon van uw keuze. Of dat nu een telefoon met uw nieuwe geografische nummer is, uw mobiele telefoon of een VoIP-telefoon, maakt daarbij niet uit. Uw bellers blijven gewoon uw voormalige vaste nummer bellen, dat van u blijft zo lang u klant bij de Belfabriek bent.

Interessant voor bedrijven: landelijke telefoonnummers

Heeft u een bedrijf en wilt u klanten van buiten de regio aantrekken, dan kan een netnummer juist tégen u werken. Want met zo’n geografisch nummer drukt u een stempel op uw onderneming: hier zijn wij gevestigd en hier doen wij zaken.

In plaats van u zorgen te maken over nummerbehoud, zou u een nieuw telefoonnummer kun overwegen: een niet-geografisch telefoonnummer dat bellers uit heel Nederland trekt. Deze bestaan er in allerlei soorten.

  • Bedrijfsnummers hebben het netnummer 085 of 088. Ze zijn voordelig bereikbaar en wekken door hun driecijferige kengetal toch de indruk van een fysieke locatie.

  • Gratis voor bellers zijn de 0800-servicenummers. Hiermee trekt u een maximaal aantal bellers, wat ideaal is als u een lijst met leads wilt opbouwen of veel telefonische verkopen verwacht.

  • Kostendekkend of winstgevend zijn de 0900-servicenummers. U stelt daarbij zelf het beltarief in, zodat het rendabel wordt om een telefonische informatieservice te bieden.

Gratis uw contactcenter inrichten

Of u nu een nummer naar ons verhuist of juist voor een compleet nieuw nummer kiest, bij de Belfabriek krijgt u altijd de beschikking over een compleet pakket met functies. Daarmee geeft u zelfs een lokaal nummer nationale allure. Enkele van deze handige extra’s zijn:

  • KeuzemenuLaat uw bellers met de nummertoetsen aangeven waarvoor ze bellen. Ons systeem verbindt hen vervolgens met de gewenste medewerker of afdeling.

  • Digitaal antwoordapparaatIs het even te druk of belt iemand na sluitingstijd? Activeer deze optie om hen een bericht te laten inspreken. Het geluidsbestand ontvangt u onmiddellijk per e-mail.

  • Call-recordingMet een geluidsopname van elk binnenkomend gesprek heeft u een kans om de gemaakte afspraken nog eens rustig te beluisteren. De opnames zijn ook nog een juridisch bewijsmateriaal én helpen u de kwaliteit van gesprekken te verbeteren.

  • Realtime belstatistiekenVia uw browser of onze mobiele app heeft u altijd toegang tot uw belstatistieken. Zo ziet u in realtime hoe druk het is en of u de bezetting dient aan te passen.

Regel uw nummerbehoud nu

Of u nu gaat verhuizen naar een andere regio, klaar bent voor VoIP of simpelweg uw telefoonnummer wilt uitbreiden met handige functies, bij de Belfabriek is nummerbehoud gegarandeerd. Met een royaal pakket aan extra’s, prettige tarieven en jarenlange ervaring zijn wij de logische partner voor behoud van uw telefoonnummer.

Om uw nummer in de cloud te zetten belt u ons op 0800–BELFABRIEK (0800–235 3227). Van de gelegenheid gebruik maken om te switchen naar een bedrijfsnummer, een 0800-nummer of een 0900-nummer kan natuurlijk ook.

Gerelateerde artikelen: