Direct online je eigen 085/088/0800/0900 nummers registreren !

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899
Nummerbehoud: zó houdt u uw vaste nummer (ook met VOIP) (image)

Nummerbehoud: zó behoudt je jouw vaste nummer (ook met VoIP)

Gepubliceerd in Voice over IP

Er zijn zaken die een bedrijf niet zo graag verandert. Constante factoren die rust, continuïteit en betrouwbaarheid uitstralen. Denk hierbij aan de locatie, het personeel, het website-adres en: het telefoonnummer. In dit artikel belichten we die laatste factor en leer je alles over nummerbehoud.

 

Waarom veranderen telefoonnummers?

In Nederland heeft elk vast nummer een netnummer. Dit drie- tot vijfcijferige kengetal is gebaseerd op de regio waarin de telefoonaansluiting zich bevindt. Zo heeft de regio Amersfoort het netnummer 033 en de regio Utrecht het kengetal 030.

Als je binnen het netnummergebied verhuist, kan je jouw vaste lokale nummer behouden – ook als je van provider verandert. Maar wanneer je naar een andere regio verhuist - bijvoorbeeld van Amersfoort naar Utrecht - dien je een nieuw telefoonnummer met het bijbehorende netnummer te nemen.

Nummer behouden bij overstap naar VoIP

De toekomst van bellen is Voice over IP (VoiP). En die toekomst is nu, want alle bedrijven hebben inmiddels de overstap gemaakt naar internetbellen.

Wanneer je overstapt op VoIP, zal je je afvragen of je het telefoonnummer kunt porteren. Het antwoord daarop is ‘ja’. Maar voor hoe lang blijft het nummer dan hetzelfde?

Wie een nummer naar Belfabriek verhuist, heeft daar nooit meer zorgen over. Wij nemen het geografische nummer over en beheren het ‘in de cloud’. Van daaruit kunnen we bellers naar elk gewenst toestel doorsturen, of dat jouw mobiele telefoon is, een VoIP-telefoon of een groep toestellen. Zo is jouw nummer toekomstvast, ongeacht het aantal lijnen of toestellen !

Geweldig voor bedrijven: nationale telefoonnummers

Ben je ondernemer en wil je klanten van buiten de regio aantrekken dan kan een netnummer soms ook tegenwerken. Want met een geografisch nummer druk je een stempel op de onderneming: hier zijn wij gevestigd en hier doen wij zaken.

In plaats van jezelf zorgen te maken over nummerbehoud, zou u ook een nieuw telefoonnummer kunnen overwegen: een niet-geografisch, nationaal telefoonnummer dat bellers uit heel Nederland trekt. Deze bestaan er in allerlei soorten.

  • Bedrijfsnummers hebben het netnummer 085 of 088. Ze zijn bereikbaar tegen normaal, lokaal tarief en wekken door hun driecijferige kengetal toch de indruk van een fysieke locatie. Ze zijn anno 2022 de meest aangevraagde telefoonnummers.

  • Gratis voor bellers zijn de 0800-servicenummers. Hiermee trek je een maximaal aantal bellers, wat ideaal is als je een lijst met leads wilt opbouwen of veel telefonische verkopen verwacht.

  • Kostendekkend of winstgevend zijn de 0900-servicenummers. Je stelt daarbij zelf het beltarief in, zodat het interressant wordt om een telefonische informatieservice te bieden.

Gratis jouw contactcenter inrichten

Of je nu een nummer naar ons verhuist of voor een nieuw telefoonnummer kiest, bij Belfabriek krijg je altijd de beschikking over een compleet pakket met telefoonfuncties. Daarmee geef je zelfs een lokaal nummer nationale allure. Enkele van deze handige extra’s zijn:

  • Keuzemenu Laat bellers met de nummertoetsen aangeven waarvoor ze bellen. Ons systeem verbindt hen vervolgens met de gewenste medewerker of afdeling.

  • Digitaal antwoordapparaat Is het even te druk of belt iemand na sluitingstijd? Activeer deze optie om hen een bericht te laten inspreken. Het geluidsbestand ontvang je onmiddellijk per e-mail.

  • Call-recording Met een geluidsopname van elk binnenkomend gesprek heb je de gelegenheid om gemaakte afspraken nog eens rustig te beluisteren. De opnames zijn ook nog een juridisch bewijsmateriaal én helpen je de kwaliteit van gesprekken te verbeteren.

  • Realtime belstatistieken Via je browser of onze mobiele app heb je altijd toegang tot de belstatistieken. Zo zie je in realtime hoe druk het is en of je de bezetting dient aan te passen.

Regel nummerbehoud nu

Om je huidige telefoonnummer in de cloud te zetten bel je ons op 0800-235 3227. Van de gelegenheid gebruik maken om te switchen naar een mooi 085-nummer,0800-nummer of een 0900-nummer kan natuurlijk ook !

Gerelateerde artikelen:

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel - thuis of op de zaak !

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug 'n' play ervaring

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Gelukkige Belfabriek klanten: