De 085/088/0800/0900 telefoonnummer maatschappij van Nederland

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588
Een nationaal telefoonnummer in België aanvragen (image)

Een nationaal telefoonnummer in België aanvragen

Gepubliceerd in Internationaal

België is de op één na belangrijkste exportpartner van Nederland. Het is dan ook begrijpelijk dat u lonkende blikken naar het zuiden werpt. Maar hoe verovert uw bedrijf de Belgische markt?

 

Als het om internationalisering ging, was het vroeger gebruikelijk om fysieke vestigingen in nieuwe landen te openen. Toen kwamen de importeurs en distributeurs, die bedrijven in het buitenland vertegenwoordigden en vragen van klanten beantwoordden. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk een buitenlands filiaal in bijvoorbeeld België te hebben, compleet met een adres en telefoonnummer, zonder zelf in het land te zitten.

Of u nu met ‘zwaar geschut’ België binnentrekt en er meteen een vestiging opent, of liever eerst de kat uit de boom kijkt met een virtuele aanwezigheid, u dient sowieso goed bereikbaar te zijn voor uw Belgische klanten. Dat doet u aan de ene kant natuurlijk met een Belgische website (op z’n minst tweetalig) en anderzijds met een Belgisch telefoonnummer. In dit artikel maakt u kennis met het Belgisch nationaal nummer en ontdekt u hoe uw bedrijf het in kan zetten.

Waarom België?

Voordat we bekijken welke soorten Belgische telefoonnummers u bij ons kunt registreren, is het goed om een stapje terug te doen. Want waarom is het eigenlijk zo aantrekkelijk om met België zaken te doen? En waar dient u op te letten bij uw move over de grens?

Een groot voordeel dat de Belgische markt biedt, is natuurlijk de taal. Vlamingen en Nederlanders kunnen elkaar uitstekend verstaan, wat het zakendoen vergemakkelijkt. Dat wil niet zeggen dat u op precies dezelfde manier met Belgen kunt communiceren als met Nederlanders. Er zijn subtiele verschillen in woordgebruik, uitdrukkingen en uitspraak, die lokale hulp vereisen wanneer u uw communicatie-uitingen prepareert.

De afstand tot –en bereikbaarheid van– België maken dit land voor ondernemers een logische eerste keuze wanneer Nederland te klein wordt. De open grenzen in de Europese Unie maken het makkelijk om een vrachtwagen vol goederen naar onze zuiderburen te sturen. En wie diensten in plaats van producten verkoopt, heeft het nog makkelijker.

Hoe werkt het zakendoen in België precies? Het is, veel meer dan in Nederland, zaak om eerst het vertrouwen van uw zakenpartner te winnen. Neem daarom uitgebreid de tijd om elkaar te leren kennen, bijvoorbeeld door rustig na te tafelen in een restaurant. Geduld en bescheidenheid zijn andere eigenschappen die de Belgen bijzonder waarderen.

Twee soorten Belgische telefoonnummers

De Belfabriek is uw partner als het gaat om telefoonnummers in het buitenland. Dankzij ons grote aanbod kunt u voor allerlei buitenlandse vestigingen een passend nummer registreren. Ook voor België bieden wij diverse nummers. Laten we eens kijken welke Belgische telefoonnummers wij u bieden en wat hun functies zijn, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken.

070-nummers

De nummers met de prefix 070 zijn nationale nummers, bedoelt voor diensten, informatie en wedstrijden. Ze zijn niet aan een bepaalde stad of regio gebonden. Voor bedrijven die in meerdere Belgische regio’s willen gaan opereren zijn deze nummers dan ook ideaal; ze geven organisaties een nationale uitstraling.

Omdat 070-nummers een premium tarief hebben, bepaalt u hoeveel de beller in rekening wordt gebracht. Het beltarief kan tussen de € 0,15 en € 0,30 per minuut liggen. Verschaft u vooral informatie en rollen er weinig verkopen uit de gesprekken, dan wilt u wellicht kiezen voor een tarief aan de bovenkant van dit spectrum. Bij een combinatie van informatieverstrekking en verkopen kunt u wat lager gaan zitten. Rollen er uit veel gesprekken verkopen, dan ligt een laag tarief, of zelfs een 078-nummer voor de hand.

078-nummers

In België is een 078-nummer evenmin aan een regio gebonden. Met andere woorden: u creëert er net zo’n landelijke uitstraling mee als met een 070-nummer. Het verschil is dat de belkosten voor 078-nummers vriendelijker zijn. Vanuit welke plek in België de beller ook contact zoekt, de kosten zijn altijd die van een nationaal gesprek naar een vaste lijn.

Ook 078-nummers zijn voor diensten, informatie en wedstrijden bedoeld. Of u nu pizza’s verkoopt, financieel advies verleent of een liefdadigheidsinstelling runt, een 078-nummer kan hiervoor de perfecte keuze zijn. Kies bij de Belfabriek uit diverse beschikbare 078-telefoonnummers.

Voordelen van een Belgisch nationaal nummer

U begrijpt het: een Belgisch telefoonnummer is een goede eerste stap voor organisaties die in België succesvol willen zijn. Met uw Belgische uitstraling laat u zien dat u de lokale markt kent en respecteert, terwijl het voor bellers stukken goedkoper is om contact op te nemen dan wanneer zij naar Nederland bellen. Met een 070- of 078-nummer bindt u zich niet aan een bepaalde regio, maar spreekt u de volledige Belgische markt aan.

Gratis extra’s

Een nationaal telefoonnummer in België aanvragen doet u eenvoudig bij de Belfabriek. Maar nummereigenaren krijgen zoveel méér dan alleen maar een Belgisch telefoonnummer. Zo profiteert u bij de Belfabriek van allerlei gratis extra’s, waarmee u de klantervaring van uw bellers optimaliseert.

Keuzemenu

“Druk 1 voor Nederlands, appuyez 2 pour le français.” Met de functie Keuzemenu bouwt u eenvoudig een menu waarmee u bellers naar de juiste persoon of afdeling stuurt. Dat scheelt heel wat handmatig doorverbinden, waardoor de gemiddelde gesprekstijd omlaag gaat.

Digitaal antwoordapparaat

Belt een Belgische klant buiten werktijden of op een feestdag, of zijn er teveel wachtenden om hem of haar direct te woord te staan? Activeer deze optie om bellers een bericht in te laten spreken. U krijgt meteen na afloop een e-mail met de link naar de opname.

Online statistieken

Welke nummers bellen u het vaakst en hoe lang duren gesprekken gemiddeld? Wat zijn de drukste dagen van de week en op welke uren staat de telefoon roodgloeiend? Het online statistiekendashboard Mijn Belfabriek geeft antwoord op deze en andere vragen, waar u vervolgens belangrijke beslissingen op kunt baseren.

Call recording

Of het nu voor interne training of voor wettelijke doeleinden is bedoeld, het opnemen van binnenkomende gesprekken doet u eenvoudig met deze functie. Wij slaan de gesprekken beveiligd op onze servers op.

Wachtrij

Bent u niet direct in staat om een beller te woord te staan, dan plaatst deze functie hem of haar in de wachtrij. De muziek of ingesproken boodschap van uw keuze speelt af terwijl de beller richting de eerste plek in de rij opschuift. Wanneer er dan een medewerker vrij komt, wordt de beller daar meteen mee verbonden.

Dit zijn slechts enkele van de vele features waar u gratis toegang toe krijgt bij een Belgisch nationaal nummer. Andere functies zijn Belfilter, Direct doorverbinden, Eindbestemmingen wijzigen en Vooraankondigingstoon. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt u ook nog eens een app waarmee u vanaf uw smartphone of tablet al deze functies kunt bedienen.

Vandaag nog uw nummer aanvragen

Dus waar wacht u nog op? Bekijk op de pagina Nummers in België aanvragen welke telefoonnummers beschikbaar zijn en rond online uw aanvraag af. Wij kijken er naar uit om u van dienst te mogen zijn. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact op met één van onze experts.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek Klanten: