De 085/088/0800/0900 telefoonnummer maatschappij van Nederland

Nederland:0800-235 3227
Belgi√ę:0800-77 899
Intl:ūüĆć +31(0)85 400 5588

Anno 2024 worden er steeds meer nationale telefoonnummers aangevraagd: de 085-nummers en 088-nummers.

085 en 088 telefoonnummers zijn niet aan een bepaalde regio of stad gebonden (niet geografisch nummer). Ze hebben daarom een landelijke uitstraling en worden ook vaak nationale bedrijfsnummers genoemd.

Omdat we regelmatig vragen krijgen over de verschillen tussen de 085 en 088 nummers hebben we dit artikel geschreven.

Dezelfde telefonie functies

Op 085- en 088-nummers heb je dezelfde functionaliteiten. Je hebt dus de beschikking over uitgebreide statistieken, je kunt meldteksten instellen, een keuzemenu inrichten en telefoongesprekken opnemen.

Normaal beltarief voor de bellers

De. beller betaalt bij beide nummers het lokaal tarief. Dit is wettelijk geregeld. Een duidelijke tarifering neemt namelijk drempels weg voor de bellers. Men betaalt nooit meer voor het bellen naar een 085 nummer of 088 nummer dan het normale, lokale tarief.

Per stuk of per nummerblok

088-nummers zijn bedoeld voor bedrijven met meerdere afdelingen of medewerkers. Je bestelt 088-bedrijfsnummers dan ook in een aantal nummers in een serie van honderd, duizend of tienduizend. Hiermee heb je 1 uniforme serie die zowel voor intern als extern gebruik geschikt is.

Elk 088-nummerblok wordt geregistreerd bij de Autoriteit Consument en Markt. Wij verzorgen deze aanvraag kosteloos voor je. De doorlooptijd bij de ACM bedraagt momenteel 2 weken.

Let op: heb je zelf meerdere webwinkels of bedrijven dan mag je de telefoonnummers uit het 088 blok niet over deze verschillende bedrijven verspreiden. Je moet de 088-reeks gebruiken voor het bedrijf waarop deze zijn geregistreerd. Een eigen reeks voor meerdere verschillende eigen ondernemingen of webshops mag dus niet. Dit maakt ze niet heel flexibel.

085-nummers worden per stuk geregistreerd. Heb je twee of meer nummers nodig, dan kan dat met hetzelfde gemak en nog dezelfde dag aangesloten worden.

085-nummers dezelfde dag al actief

Een ander groot verschil is de snelheid waarmee je de nummers activeert. Voor 088-nummers dienen wij een registratieproces bij de ACM te doorlopen, wat tot twee weken kan duren.

Bij 085-nummers gaat het stukken sneller omdat Belfabriek deze nummers reeds actief heeft en zelf mag uitgeven. Wij hoeven deze nummers alleen nog maar voor je te configureren. Zo kan je al dezelfde dag op je eigen nieuwe 085-nummer gebeld worden !

Bekijk in onze online 085-nummershop de beschikbare nummers en leg de jouwe vast. Heb je liever een 088-nummer? Ook daarvoor hebben we een overzichtelijke 088-nummershop. Wij hopen je snel welkom te mogen heten bij Belfabriek!

Veelgestelde vragen

Wanneer kies ik voor geografische nummers en voor niet geografische nummers?


Dit is een eigen keus. Ben je sterk gebonden aan een stad of regio dan lijkt een geografisch telefoonnummer de meest logische keuze. Ben je landelijk werkend of heb je een landelijke website dan lijkt een landelijk nummer de meest logische keuze.

Een 088-nummer blok lijkt mij toch altijd de meest slimme keuze omdat je dan altijd meerdere nummers stand-by hebt staan terwijl 085 per stuk gaan?


Dat lijkt misschien wel zo maar dat is zeker niet zo. Je mag geen telefoonnummers uit je eigen nummerblok aan een zusteronderneming of website in gebruik geven. Het nummer moet daadwerkelijk gebruikt worden door het bedrijf waarop het nummerblok staat uitgegeven. Wil je een enkel nummer uit je nummerblok bij een andere provider of platform onderbrengen dan levert dit ook altijd problemen op omdat het uit 1 blok komt. Je bent door het feit dat het 1 blok nummers is toch minder flexibel.

Ik heb meerdere vestigingen door het land, maakt het daarbij nog uit of ik een 088-nummer of 085-nummer neem?


Bij meerdere filialen of vestigingen in het land is een 085-nummer of een 088-nummer geschikt. Wij routeren gesprekken naar het dichtstbijzijnde filiaal op basis van postcode of netnummer. Of het hoofdnummer 085 of 088 is maakt voor ons niet uit. We kunnen een 085-nummer sneller opzetten.

Ik heb meerdere nummers nodig, is dan een nummerblok handig?


Het ligt eraan waar je meerdere nummers voor nodig hebt. Alleen als je alle personen binnen 1 en hetzelfde bedrijf een eigen persoonlijke telefoonnummer wilt geven is een nummerblok handig. Denk aan banken of verzekeraars. In alle andere gevallen zijn 085-nummers sneller en flexibeler. Ze hebben allen een professionele uitstraling en zijn beide bedrijfsnummers.

Ik heb een nieuw telefoonnummer nodig voor mijn bedrijf, wat is dan het handigst?


Wij raden de meeste ondernemers aan te kiezen voor een 085-nummer. Deze zijn op voorraad en dezelfde dag actief met alle gewenste telefonie functies.

Zijn 085 of 088 nummers servicenummers?


Met de term servicenummers worden in Nederland 0800 en 0900 nummers bedoeld. 085 en 088 nummers zijn bedrijfsnummers.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek Klanten: