Direct online uw eigen 085/088/0800 of 0900 nummers registreren

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

De verschillen tussen 088-nummers en 085-nummers

Gepubliceerd in Servicenummers

Wanneer u als organisatie een telefoonnummer met een landelijke professionele uitstraling wilt, denkt u al gauw aan 0800-nummers en 0900-nummers.

Toch zijn deze servicenummers niet de enige opties. Steeds meer worden er ook nationale bedrijfsnummers aangevraagd: 085-nummers en 088-nummers. Omdat we veel vragen over de verschillen tussen verschillende soorten bedrijfsnummers en tussen bedrijfsnummers en traditionele servicenummers kregen, hebben we in dit artikel helder uitgelegd wat 088- en 085-nummers kunnen en voor wie ze geschikt zijn.

Dezelfde extra’s als servicenummers

Laten we beginnen met een geruststellend bericht: met 085- en 088-nummers heeft u dezelfde functionaliteiten waar eigenaren van servicenummers van profiteren. U heeft dus de beschikking over uitgebreide statistieken, u kunt meldteksten instellen, een keuzemenu inrichten en gesprekken opnemen. Ook betaalt u hetzelfde maandbedrag: net als servicenummers kost een 085- of een 088-nummer € 45 per maand aan abonnementskosten.

Duidelijk tarief voor uw bellers

Voordat we bij de verschillen aankomen stippen we graag nóg een overeenkomst tussen 085-bedrijfsnummers en 088-nummers aan. Voor beide nummers betaalt de beller nooit meer dan het lokaal tarief. Een duidelijke, aantrekkelijke tarifering neemt drempels weg voor uw bellers.

Per stuk of in grotere aantallen

Maar nu de verschillen, en da’s meteen een heel belangrijk onderscheid: 088-nummers zijn bedoeld voor bedrijven met meerdere afdelingen of medewerkers. U bestelt 088-bedrijfsnummers dan ook in een serie van honderd, duizend of zelfs tienduizend tegelijkertijd. Doordat alleen de laatste nummers in de serie wijzigen, heeft u hiermee een uniforme serie die zowel voor intern als extern gebruik geschikt is.

Het feit dat 088-nummers in groten getale dienen te worden geregistreerd, betekent niet dat u meteen voor alle nummers in de serie betaalt. U betaalt bij de Belfabriek slechts het aantal nummers dat u daadwerkelijk gebruikt. Dus gebruikt u maar twee 088-nummers, dan ontvangt u een factuur voor 2 nummers. U activeert of de-activeert bedrijfsnummers uit de eigen serie binnen een dag, wat de 088-nummers interessant maakt voor dynamische bedrijven. U mag ze echter niet intern verspreiden over diverse website’s of ondernemingen: u moet de reeks gebruiken voor het bedrijf waarop ze zijn geregistreerd. Dit maakt ze niet heel flexibel.

De 085-nummers daarintegen worden per stuk geregistreerd. Heeft u twee of meer nummers nodig, dan kan dat met hetzelfde gemak.

085-nummers de volgende dag al actief

Een ander wezenlijk verschil is de snelheid waarmee u de nummers activeert. Voor 088-nummers dienen wij een registratieproces bij de ACM te doorlopen, wat tot drie weken kan duren. Bij 085-nummers gaat het stukken sneller omdat de Belfabriek deze nummers reeds actief heeft en zelf mag uitgeven. Wij hoeven deze nummers alleen nog maar voor u in te richten. Zo kunt u vaak al de volgende dag op het nieuwe 085-nummer gebeld worden.

Bekijk in onze online 085-nummershop de beschikbare nummers en leg de uwe vast. Heeft u liever een 088-nummer? Ook daarvoor treft u op deze site een overzichtelijke shop. Wij hopen u snel welkom te mogen heten bij de Belfabriek!

Gerelateerde artikelen: