Direct online je eigen 085/088/0800/0900 nummers registreren !

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

De verschillen tussen 088-nummers en 085-nummers

Gepubliceerd in Telefoonnummers

Wanneer je als organisatie een telefoonnummer met een landelijke uitstraling wilt, denk je al gauw aan 0800-nummers en 0900-nummers.

Toch zijn deze servicenummers niet de enige opties. Steeds meer worden er ook nationale bedrijfsnummers aangevraagd: 085-nummers en 088-nummers. Omdat we veel vragen over de verschillen tussen verschillende soorten telefoonnummers en tussen bedrijfsnummers en servicenummers krijgen hebben we in dit artikel uitgelegd wat 088- en 085-nummers kunnen en voor wie ze geschikt zijn !

Dezelfde extra’s als servicenummers

Laten we beginnen met een geruststellend bericht: met 085- en 088-nummers heb je dezelfde functionaliteiten waar eigenaren van servicenummers van profiteren. Je hebt dus de beschikking over uitgebreide statistieken, je kunt meldteksten instellen, een keuzemenu inrichten en gesprekken opnemen. Je betaalt afhankelijk van het gekozen abonnement hetzelfde of een lager maandbedrag: een 085- of een 088-nummer kost € 22,50 of 45,00 per maand aan abonnementskosten. (We hebben een 085-nummer zelfs al vanaf 9,95 per maand voor de startende ondernemer!)

Duidelijk tarief voor de bellers

Voordat we bij de verschillen aankomen stippen we graag nóg een overeenkomst tussen 085-bedrijfsnummers en 088-nummers aan. Voor beide nummers betaalt de beller nooit meer dan het lokaal tarief. Een duidelijke, aantrekkelijke tarifering neemt drempels weg voor de bellers. Bij 99% van de bellers zit het bellen naar deze nummers dan ook bij de belbundel inbegrepen.

Per stuk of in grotere aantallen

Maar nu de verschillen, en dat is meteen een heel belangrijk onderscheid: 088-nummers zijn bedoeld voor bedrijven met meerdere afdelingen of medewerkers. Je bestelt 088-bedrijfsnummers dan ook in een serie van honderd, duizend of tienduizend tegelijkertijd. Hiermee heb je 1 uniforme serie die zowel voor intern als extern gebruik geschikt is.

Het feit dat 088-nummers in groten getale dienen te worden geregistreerd, betekent niet dat je meteen voor alle nummers in de serie betaalt. Je betaalt bij Belfabriek slechts het aantal nummers dat je daadwerkelijk gebruikt. Dus gebruikt je maar twee 088-nummers dan ontvang je ook een factuur voor 2 nummers. Je activeert of de-activeert bedrijfsnummers uit de eigen serie binnen een dag, wat de 088-nummers interessant maakt voor dynamische bedrijven. Je mag ze echter niet intern verspreiden over diverse website’s of ondernemingen: je moet de reeks gebruiken voor het bedrijf waarop ze zijn geregistreerd (!). Een eigen reeks voor meerdere verschillende eigen ondernemingen of webshops mag dus niet. Dit maakt ze niet heel flexibel.

De 085-nummers daarintegen worden per stuk geregistreerd. Heb je twee of meer nummers nodig, dan kan dat met hetzelfde gemak en nog dezelfde dag.

085-nummers dezelfde dag al actief

Een ander wezenlijk verschil is de snelheid waarmee je de nummers activeert. Voor 088-nummers dienen wij een registratieproces bij de ACM te doorlopen, wat tot drie weken kan duren. Bij 085-nummers gaat het stukken sneller omdat Belfabriek deze nummers reeds actief heeft en zelf mag uitgeven. Wij hoeven deze nummers alleen nog maar voor je te configureren. Zo kan je vaak al dezelfde dag op je eigen nieuwe 085-nummer gebeld worden !

Bekijk in onze online 085-nummershop de beschikbare nummers en leg de jouwe vast. Heb je liever een 088-nummer? Ook daarvoor hebben we een overzichtelijke 088-nummershop. Wij hopen je snel welkom te mogen heten bij Belfabriek!

Gerelateerde artikelen:

Vrouw belt dankzij vast nummer op mobiel ook buiten kantoor zakelijk.

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel - thuis of op de zaak !

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug 'n' play ervaring

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Gelukkige Belfabriek klanten: