Sluiten
Dé 0800 en 0900 telefoonmaatschappij van Nederland Bel gratis: phone  🇧🇪 0800-77 899   0800-235 3227 🇳🇱 0800-235 3227

Op werkdagen van 9 tot 17

Toon alles

Virtueel telefoonnummer Nederland | overzicht mogelijkheden

Geplaatst in Servicenummers

Bij Belfabriek kunt u verschillende virtuele telefoonnummers aanvragen. Hieronder kunt u een overzicht vinden van deze type virtuele nummers en wat de meest voor de hand liggende eigenschappen daarvan zijn. Wat voor alle nummers geldt is dat deze dus virtueel zijn en om die reden geen hardware nodig hebben om te kunnen functioneren. Het is dus niet noodzakelijk om telefoonapparatuur aan te schaffen aangezien de telefoontjes via het internet binnen kunnen komen. Ook is het mogelijk om de gesprekken door te sturen naar mobiele telefoons.

0800-nummers

Wanneer u uw klanten wilt assisteren zonder dat zij daarvoor dienen te betalen dient u 0800-nummers te gaan gebruiken. Dit zorgt er onder andere voor dat klanten een positieve indruk van uw bedrijf krijgen. Ze voelen zich op geen enkele manier belemmerd om de klantenservice te bellen wanneer er geen kosten aan zijn verbonden. Deze optie is dan ook erg klantvriendelijk.

U kunt 0800-nummers aanvragen die passen bij uw merknaam. Op mobiele apparaten gaan per cijfer drie of vier letters schuil. Bijvoorbeeld ABC onder het cijfer 2, TUV onder het cijfer 8 enzovoorts. Die combinatie kunt u gebruiken om een persoonlijk telefoonnummer te ontwikkelen. 0800-BELFABRIEK komt dan neer op 0800-2353227435. Samen met Belfabriek kunt u zien in hoeverre uw idee nog beschikbaar is.

0900-nummers

Bij de 0900-nummers werkt het net andersom. Hier betaalt de klant wel degelijk een tarief wanneer ze uw klantenservice bellen. De hoogte van dit tarief kunt u zelf bepalen, tot €1,60 per minuut.

Wanneer u op deze manier in staat bent veel klanten naar u te laten bellen, dan houdt u er ook nog een leuke winstbijdrage aan over. Overigens laat Belfabriek u niet alleen vrij in de hoogte van het bedrag, maar ook in het flexibel kunnen wijzigen van het te betalen bedrag.

085-nummers

Wanneer we het hebben over 085-nummers, dan kunt u deze zien als nummers die er uitzien als vaste telefoonnummers, maar welke u gewoon met uw mobiele telefoon kunt beantwoorden. De nummers worden daar heel gemakkelijk naar toe doorgeschakeld. Deze optie is een veel voorkomende oplossing voor webshops die uitsluitend zaken doen via het internet. Wanneer die webshops ook de buitenlandse markten verkennen, kunnen ze via de 085-nummers ook telefonisch worden gecontacteerd door de buitenlandse klanten.

088-nummers

Grotere bedrijven hebben vaak meerdere nummers nodig. Denk aan verschillende vestigingen, of bijvoorbeeld een bedrijf met heel veel verschillende afdelingen. U kunt in zulke gevallen een reeks soortgelijke nummers activeren welke op elkaar lijken en zodoende op elkaar aansluiten, wat uw bedrijf een professionele uitstraling geeft. In totaal kunt u tot wel honderd verschillende nummers binnen dezelfde reeks registreren.

Een groot voordeel is dat wanneer u een reeks selecteert, soortgelijke nummers ook in de toekomst voor u beschikbaar zullen zijn, ook wanneer u die niet direct activeert. Stel, u activeert dertig telefoonnummers binnen een reeks en wilt er op een later tijdstip nog eens tien aan toevoegen. Dan zou dat normaal gesproken kunnen betekenen dat de tien daarop volgende nummers inmiddels vergeven zijn, echter zal dat bij het afsluiten van een reeks dus niet zo zijn, waardoor u zonder problemen extra nummers kunt toevoegen aan de reeks.

Uiteraard zijn mooie reeksen slechts beperkt beschikbaar en wellicht zijn de reeksen die u het liefst heeft inmiddels al vergeven. Indien dit iets is dat u serieus overweegt voor uw bedrijf is het wel verstandig om dit zo spoedig mogelijk in gang te zetten.

Lokale nummers

Nederlandse lokale nummers kunt u niet alleen aanvragen voor de gemeente waarin uw bedrijf is gevestigd. U kunt ook nummers openen in andere gebieden. Daarmee lijkt het alsof u een vestiging heeft binnenin die specifieke regio, zonder dat dit het geval is. Hiermee kunt u vertrouwen wekken bij potentiële klanten die in die regio wonen.

Buitenlandse nummers

Voor buitenlandse nummers geldt min of meer hetzelfde als voor de lokale nummers, maar dan internationaal. Stel dat u in Nederland bent gevestigd, maar graag de Duitse markt zou willen veroveren. Dan is het verstandig om een Duits telefoonnummer aan te vragen, ook wanneer uw bedrijf nog geen pand in Duitsland heeft. Er zijn in deze verschillende opties mogelijk, zowel het aanbieden van gratis nummers voor uw klanten, alsmede nummers waarvoor de klant dient te betalen.