Direct online je eigen 085/088/0800/0900 nummers registreren !

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

De bereikbaarheid van uw onderneming is van groot belang. Het is immers de manier waarop uw klanten en relaties het snelst met u in contact kunnen treden. Dan is uw verbinding en bereikbaarheid natuurlijk belangrijk, waarbij een VoIP oplossing in veel gevallen het meest geschikt is.  Maar minstens even belangrijk is de keuze voor het VoIP telefoonnummer.

U kunt natuurlijk uw bestaande nummer behouden, ook als u nog geen VoIP had, maar het is goed om na te denken over uw nummerkeuze. Hebt u bijvoorbeeld lokale ambities, meer landelijk of zelfs internationaal? Wilt u dat bellers betalen om naar uw nummer te bellen of moet het juist gratis zijn? Deze keuzes en meer zijn belangrijk en kunnen bepalend zijn voor uw toekomstplannen.

Welke VoIP telefoonnummers bestaan er?

Niet iedereen staat stil bij de grote verscheidenheid aan mogelijkheden wanneer het gaat om het kiezen van een VoIP telefoonnummer. Des te belangrijker om de opties en de verschillen daartussen goed te kennen. De bestaande VoIP telefoonnummers zijn op te delen in de volgende categorieën:

  • 088- en 085 nummers

  • 0900- en 0800-nummers

  • Internationale nummers

  • Regionale nummers

Het verschil tussen 088- en 085 nummers

Zowel 088- als 085-nummers zijn landelijk. Dat betekent dat ze niet gekoppeld zijn aan een lokaal gebied. Daarentegen wordt bij het bellen naar beide nummers wel de reguliere lokale tarieven gehanteerd, anders dan bij 0800- en 0900-nummers bijvoorbeeld. Het verschil tussen 088- en 085 nummers zit ‘m met name in de hoeveelheid telefoonnummers die nodig zijn. Wanneer u slechts één of enkele VoIP nummers nodig heeft, dan is een 085-nummer prima geschikt. Heeft u in bulk honderd of meer telefoonnummers tegelijk nodig, dan zijn 088-nummers beter geschikt, omdat 085-nummers niet in dergelijke pakket groottes te verkrijgen zijn.

Het verschil tussen 0800- en 0900-nummers

Net als 088- en 085-nummers zijn ook 0800- en 0900-nummers landelijk en niet gekoppeld aan een regio. Het verschil is echter dat hier een keus gemaakt wordt tussen tarief of geen tarief. Bij een 0800-nummer betaalt de beller niet, het is dus een gratis telefoonnummer. Bij een 0900-nummer wordt er een vooraf vastgesteld tarief betaald door de beller, per minuut of per gesprek

Regionale en internationale telefoonnummers

Wanneer u een sterke lokale binding met uw klanten en relaties hebt, kan het een goede keuze zijn om dat ook uit te drukken in uw telefoonnummer. Door voor een lokaal netnummer te kiezen, is direct duidelijk dat u deze regio bedient. Het kan zijn dat u landelijk of zelfs internationaal actief bent. Ook in dat geval is het mogelijk om een VoIP nummer te kiezen, voor bijvoorbeeld landen als de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Bij het aanschaffen van een VoIP nummer abonnement van de Belfabriek zijn al deze VoIP nummers mogelijk. U kunt zelf bepalen welk telefoonnummer het best bij uw onderneming past.

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel - thuis of op de zaak !

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug 'n' play ervaring

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Gelukkige Belfabriek klanten: