Direct online uw eigen 085/088/0800 of 0900 nummers registreren

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

Wat is het 085-nummer equivalent van België?

Gepubliceerd in Servicenummers

Een 085-nummer is perfect wanneer u zoekt naar een landelijk nummer in Nederland. Het is niet gekoppeld aan een specifieke regio, kan gebeld worden tegen het normale lokale tarief en heeft zo een heel professionele uitstraling. Maar wat als u wilt uitbreiden naar België? Kent België ook een 085-nummer of een variant daarvan? En is het aan te bevelen daarvoor te kiezen.

Een landelijk telefoonnummer in België

Onze zuiderburen hebben hun eigen 085-nummer, althans, de variant daarvan. En dat is niet 085, want dat is namelijk al het zonenummer van de plaats Hoei, een stad in de Ardennen. In België begint het landelijke telefoonnummer dat tegen lokaal tarief gebeld kan worden met 078 (wat in Nederland Dordrecht e.o. is). Veel bedrijven met een landelijke dekking in België kiezen voor 078-nummers, bijvoorbeeld elektriciteitsbedrijven. De reden daarvoor is dat het nummer neutraal is, landelijk dekt, professioneel oogt en niet gekoppeld is aan één specifieke regio.

Verschil 078-nummers en 0800-nummers?

Een 078-nummer heeft, net als een 0800-nummer, in België een landelijke dekking. Het grote verschil is echter dat een 0800-nummer voor de beller gratis is. De kosten van het bellen zijn voor het bedrijf waar het telefoonnummer aan toebehoort. Bij een 078-nummer betaalt de beller zelf voor het gesprek. Daarbij wordt een lokaal tarief gehanteerd.

Wanneer er met een ‘onbeperkt bellen’-bundel wordt gebeld is het handig om te weten dat 078-nummers daar sinds een aantal jaar ook onder vallen. U kunt dus zonder extra kosten bellen naar 078-nummers in België vanuit een ‘onbeperkt bellen’-bundel.

Waarom kiezen voor een 078-nummer?

U overweegt om een 085-nummer voor België aan te schaffen, en daarbij komt u uit op de Belgische variant, een 078-nummer. Wellicht is dat omdat u gaat uitbreiden naar België of daar tenminste actief bent. Het voordeel van een 078-nummer is dat u direct alle regio’s in België dekt, van Antwerpen tot Brussel en Gent. Bovendien heeft een 078-nummer een professionele uitstraling en zijn Belgen al heel gewend om dergelijke nummers te bellen om met een klantenservice van energie- en telecombedrijven in contact te komen bijvoorbeeld.

Tot slot is er geen binding met een specifieke regio in België. Zo wordt voorkomen dat de indruk gewekt wordt dat u alleen lokaal in die regio actief bent. En zelfs wanneer u alleen in een regio actief bent, zorgt het 078-nummer voor gemakkelijke uitbreiding naar andere regio’s wanneer u daar aan toe bent.

078-nummers bellen vanuit Nederland

Een 078-nummer dekt heel België en is natuurlijk vanuit het hele land bereikbaar. Bent u dan ook vanuit Nederland bereikbaar op een 078-nummer? Jazeker, een 078-nummer is vanuit Nederland op dezelfde manier bereikbaar als vanuit België. Goed om daarbij aan te tekenen is dat het landnummer van België +32 is.

Aanvragen bij de Belfabriek

U kunt een 078-nummer gemakkelijk aanvragen bij de Belfabriek. U kunt daarbij dan gebruik maken van hetzelfde pakket met uitgebreide functies als u van ons gewend bent.

Gerelateerde artikelen: