Direct online je eigen 085/088/0800/0900 nummers registreren !

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

Wat is de 085-nummer variant in België?

Gepubliceerd in Telefoonnummers

Een 085-nummer is perfect wanneer je zoekt naar een landelijk nummer in Nederland. Het is niet gekoppeld aan een specifieke regio, kan gebeld worden tegen het normale lokale tarief en heeft zo een professionele uitstraling. Maar wat als je wilt uitbreiden naar België? Kent België ook een 085-nummer ?

Een landelijk telefoonnummer in België

Onze zuiderburen hebben hun eigen 085-nummer. Dat is niet 085 want dat is het zonenummer van de plaats Hoei , een stad in de Ardennen. In België begint het landelijke telefoonnummer dat tegen lokaal tarief gebeld kan worden met 078.

Veel bedrijven met een landelijke dekking in België kiezen dan ook voor 078-nummers. De reden daarvoor is gelijk aan waarom de 085-nummers bij ons zo populair zijn: nationaal bereikbaar onder 1 nummer tegen lokale kosten voor de beller.

Verschil 078-nummers en 0800-nummers?

Een 078-nummer heeft net als 0800-nummers, in België een landelijke dekking. Het grote verschil is echter dat een 0800-nummer voor de beller gratis is. De kosten van het bellen zijn voor het bedrijf waar het telefoonnummer aan toebehoort. Bij een 078-nummer betaalt de beller zelf voor het gesprek. Daarbij wordt een lokaal tarief gehanteerd.

Wanneer er met een ‘onbeperkt bellen’-bundel wordt gebeld is het goed om te weten dat 078-nummers daar sinds een aantal jaar ook onder vallen. Je kunt dus zonder extra kosten bellen naar 078-nummers in België vanuit een ‘onbeperkt bellen’-bundel.

Waarom kiezen voor een 078-nummer?

Je overweegt om een nationaal telefoonnummer voor België aan te schaffen en daarbij kom je uit op de Belgische variant: een 078-nummer. Wellicht is dat omdat je gaat uitbreiden naar België of daar al actief bent. Het voordeel van een 078-nummer is dat je direct alle regio’s in België dekt: van Antwerpen tot Brussel en Gent. Bovendien heeft een 078-nummer een professionele uitstraling en zijn Belgen al gewend om dergelijke nummers te bellen om met een klantenservice van bedrijven in contact te komen.

Tot slot is er geen binding met een specifieke regio in België. Zo wordt voorkomen dat de indruk gewekt wordt dat je alleen lokaal in een regio actief zou zijn !

078-nummers bellen vanuit Nederland

Een 078-nummer dekt heel België en is vanuit het hele land bereikbaar. Ben je ook vanuit Nederland bereikbaar op een Belgisch 078-nummer? Jazeker, een 078-nummer is vanuit Nederland op dezelfde manier bereikbaar als vanuit België. Let op: bel je vanuit Nederland naar België toetst dan eerst +32 voor het nummer in !

Belgisch telefoonnummer aanvragen bij Belfabriek

Je kunt een Belgisch 078-nummer gemakkelijk registreren bij Belfabriek. We hebben een internationale nummerdesk speciaal om jou over de grens te helpen ! Bel ons op 0800-235 3227 !

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel - thuis of op de zaak !

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug 'n' play ervaring

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Gelukkige Belfabriek klanten: