Direct online je eigen 085/088/0800/0900 nummers registreren !

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

Het telefoonnummer van jouw bedrijf is niet voor even. Klanten zijn gewend aan deze telefoonnummers en hebben het ingeprogrammeerd in de toestellen. Waarschijnlijk heb je het nummer gedrukt op folders en briefpapier en is dat niet makkelijk meer aan te passen.

Geen wonder dat jouw telefoonnummer dus van jou moet blijven! Maar dat betekent niet dat je dat nummer dan altijd bij dezelfde telefoonmaatschappij hoeft onder te brengen. Je kunt telefoonnummers namelijk ook porteren.

Wat is nummer porteren? 

Het porteren van een telefoonnummer is het overbrengen van telefoonnummers van de oude provider naar de nieuwe provider. Zo blijf je het telefoonnummer dat je had gewoon gebruiken, maar kan op de achtergrond de aanbieder zijn veranderd. De overheid heeft dit nummerbehoud wettelijk geregeld. Dit heet nummerportabiliteit. Klanten merken hier niets van en voor jou is de overstap zorgeloos.

Bij Belfabriek houd je hetzelfde nummer

Via Belfabriek is nummerbehoud makkelijk geregeld. Of je nu een landelijk telefoonnummer hebt zoals een 0800-nummer of een 0900-nummer, of een lokaal netnummer: je kunt jouw huidige telefoonnummer bij Belfabriek onderbrengen.

Dat kan veel voordelen opleveren! Zo profiteer je van de jarenlange ervaring, de voordelige tarieven, de vele opties in de telefonie pakketten van Belfabriek, maar ook van een doorlopende bereikbaarheid op je vertrouwde telefoonnummer. Hoe dat zit?

Nummerbehoud bij verhuizen

Wanneer je jouw telefoonnummer porteert naar Belfabriek zorgen wij ervoor dat deze bereikbaar blijft voor jouw klanten. Je hebt geen nieuwe nummers nodig. Wij verbinden het bestaande nummer door naar jouw mobiele telefoon of de VoIP telefoons die je al hebt. Niemand merkt daar iets van. Een verbeterde bereikbaarheid op je vertrouwde nummer, perfect door ons geregeld ! Je kan een nummerportering aanvragen via onze servicedesk en wij verwerken dan de portering bij de huidige aanbieder op de datum die jij wenst.

Nummerbehoud bij overstap naar VoIP

Ook als je overstapt naar internetbellen kan jouw huidige telefoonnummer hetzelfde blijven. Wij brengen jouw geporteerde nummers onder in de cloud en zorgen ervoor dat klanten die naar jouw telefoonnummers bellen direct bij jou terecht komen: op elke locatie. Per datum die jij ons opgeeft.

Ook jouw nummer porteren?

Het kan zijn dat je wilt overstappen en jouw telefoonnummer wilt behouden. Het is dan ook prettig om te weten dat je bij een portering naar Belfabriek gegarandeerd bent van het behoud van het telefoonnummer van jouw bedrijf !

Veelgestelde vragen

Wij kunnen een telefoonnummer op de door jou aangegeven datum porteren. Let wel op eventuele lopende contracten. Dit kan je navragen bij je huidige provider. Wij hebben geen inzage in het onderliggende contract.

Telecom operators onderling hebben een platform om telefoonnummer te verhuizen. Geef ons een datum op en wij voeren de portering uit op de overeengekomen datum.

Bij een portering dien je je oude provider te informeren dat je overstapt. Dan weet hij dat er een portering binnenkomt en hoeft hij deze niet te blokkeren. Zorg het liefst voor een schriftelijke opzegging per aangetekende post, dan heb je zelf ook een bewijs van opzegging. Wij werken niet met een machtigingsformulier want wij weten niet wie jij machtigt en of deze wel op de juiste voorwaarden door jou is gemachtigd om namens jou abonnementen stop te zetten.

De einddatum van je contract kan je opvragen bij je huidige provider. Hier hebben wij geen inzage in.

Nee. Als je niet hebt opgezegd bij de oude provider of pas je nummer wilt meenemen aan het einde van het contract is het overzetten op een latere datum.

Vraag een nieuw telefoonnummer aan bij ons en zet een melding op je oude telefoonnummer die de bellers informeert over je nieuwe telefoonnummer.

De term portering stamt af van de Engelse term 'to port'. Dit staat voor het overbrengen van code van het ene platform naar het andere platform. In dit geval nummer routerings code van telefonieplatform A naar telefonieplatform B.

Telecom aanbieders moeten meewerken aan nummerbehoud. Dit is wettelijk geregeld. Als portering voor nummers is aangevraagd behoren deze telefoonnummers door de oude aanbieder (latende provider) overgezet te worden naar de nieuwe aanbieder. Je dient wel een opzegging te sturen naar de oude aanbieder zodat deze weet dat er een portering is aangevraagd voor 1 of meerdere telefoonnummers.

Onderstaand stappenplan is het beste:

Stuur een aangetekende brief naar je huidige provider dat je het lopende contract wilt opzeggen en dat je gebruik wenst te maken van nummerbehoud en portering van telefoonnummers zal plaatsvinden.

Informeer je nieuwe aanbieder dat je je oude telefoonnummers wilt meenemen. Je telefoonprovider zal dan een portering aanvragen bij je oude provider.

De telefoonnummers zijn nu actief via je nieuwe provider op de datum die jij wenst. De portering is daarmee afgerond. De geporteerde nummers behoren nu in jouw klantomgeving te staan onder je nieuwe klantnummer.

Je ziet dat de telecomaanbieders regels hebben om jou als abonnee goed over te brengen. Welkom bij Belfabriek !

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel - thuis of op de zaak !

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug 'n' play ervaring

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Gelukkige Belfabriek klanten: