Sluiten
Dé 0800 en 0900 telefoonmaatschappij van Nederland Bel gratis: phone  🇧🇪 0800-77 899   0800-235 3227 🇳🇱 0800-235 3227

Op werkdagen van 9 tot 17

Toon alles

Zakelijk Telefoonnummer Aanvragen | Overzicht Alle Opties

Geplaatst in Servicenummers

U bent op zoek naar een zakelijk telefoonnummer? Dan zijn er best wat verschillende keuzes. Lokaal of landelijk, gratis of betaald bellen voor uw klanten, zelf uw nummer kiezen of een nummer toegewezen krijgen bijvoorbeeld. We zetten uiteen wat alle verschillende opties zijn en hoe u het best het zakelijk telefoonnummer kunt aanvragen dat bij u past.

De verschillende soorten zakelijke telefoonnummers

Wanneer u heeft besloten een zakelijk telefoonnummer aan te vragen zijn er een aantal opties. Zo kunt u kiezen voor een landelijk telefoonnummer, zoals een 0800- of 0900-telefoonnummer. Ook 088- en 085-nummers zijn landelijk. U kunt nog verder gaan en een internationaal telefoonnummer kiezen of juist dichterbij huis en voor een lokaal telefoonnummer kiezen.

0800- en 0900-nummers

0800- en 0900-nummers zijn landelijke nummers. Dat betekent dat ze niet gebonden zijn aan een specifieke regio. Het verschil is dat een 0800-nummer gratis is voor de beller en de kosten voor u zijn, terwijl bij een 0900-nummer dit andersom is en de klant voor het bellen betaalt.

De keuze voor één van deze opties hangt af van wat voor u belangrijk is: een gratis telefoonnummer is zeer klantvriendelijk en nodigt uit om te bellen. Wilt u aan de telefoontjes geld verdienen of kosten dekken, of wilt u bellen misschien juist ontmoedigen, bijv. wanneer u een service lijn heeft en u wilt dat klanten alleen bellen als er echt serieuze problemen zijn, dan kan een 0900-nummer een goede keuze zijn.

088- en 085-nummers

Bij 088- en 085-nummers hoeft er geen keuze tussen betaald of onbetaald bellen gemaakt te worden, zoals bij 0800- en 0900-nummers. Het zijn beide landelijke nummers en de beller betaalt voor beide regionaal tarief. Het belangrijkste verschil tussen beide soorten nummers is dat 088-nummers in bulk worden aangevraagd, bijvoorbeeld per 100 telefoonnummers. Dat is ideaal als er heel veel verschillende nummers nodig zijn voor uw bedrijf. U kunt dan zelf uit die telefoonnummers kiezen welk nummer u aan wie wilt toewijzen. 085-nummers worden wel per stuk gekocht.

Regionale telefoonnummers

Wanneer u vooral regionaal actief bent kan het een slimme keuze zijn om voor een regionaal telefoonnummer te kiezen. Zo herkennen uw klanten uw lokale karakter.
Denk aan de bekende 010 (Rotterdam) en 020 (Amsterdam) nummers, en hoe mensen zich daarmee identificeren. Als echt Rotterdams bedrijf of bedrijf daarnet buiten in de regio Rijnmond bijv. kan het een gevoel van trots met zich mee brengen om een 010 nummer te kunnen aanvoeren, en klanten uit deze streek voelen zich er vertrouwd mee. Klanten hebben direct bij het zien van zo een nummer de notie te maken te hebben met een Rotterdamse partij en alle sentiment en culturele identiteit die daarbij hoort, zoals een no-nonsense mentaliteit. Allerlei positieve karaktertrekken die door simpelweg het juiste telefoonnummer aan te voeren uitgestraald kunnen worden. Goed om te weten dus dat zo een nummer tegenwoordig ook heel gemakkelijk via Belfabriek over VOIP beheerd kan worden van waar u maar wilt.

Internationale telefoonnummers

Wanneer u internationaal actief bent kunt u natuurlijk ook kiezen voor één of meerdere van de 78 buitenlandse telefoonnummers die beschikbaar zijn. Deze nummers zijn beschikbaar dicht bij huis in bijvoorbeeld België of Duitsland, maar ook verder weg in het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten bijvoorbeeld.

Hoewel er veel verschillende opties zijn, zijn er duidelijke verschillen wanneer u een zakelijk telefoonnummer gaat aanvragen. Bij de Belfabriek zijn alle opties mogelijk. Vraag de telefoonnummer(s) aan die het best(e) bij uw bedrijf past.