Direct online uw eigen 085/088/0800 of 0900 nummers registreren

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

Hosted telefonie oplossingen: incl. gratis telefoontoestel

Plug & call hosted telefonie: intuïtief, toegankelijk, betaalbaar, flexibel en schaalbaar!

Probeer vrijblijvend!

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug 'n' play ervaring

Softphone

Ontvang en maak zakelijke gesprekken op uw bestaande mobiele telefoons

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

Mobiele apps

Zet uzelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Het meest complete pakket voor de zakelijke gebruiker

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest moderne cloud telefonie systeem wat er is anno 2022. Werkt met alle toestellen, thuis en op kantoor.

Probeer vrijblijvend

Werkt Overal

Een telefoon systeem uit de cloud dat werkt voor alle werknemers: thuis en op kantoor.

Het nieuwste voice-over-IP toestel voor op uw bureau

Uw zakelijke nummer op uw mobiel

Installeer de Belfabriek software op uw desktop of laptop en u kunt direct bellen met een headset

Installeer de Belfabriek app op uw mobiel (Android/iOS)

Handig in Gebruik

Alles inbegrepen

Verschillende bedrijven hebben verschillende telefoonfunctie's nodig. Wij bieden ze allemaal, op elke locatie

 • Medewerkers laten bellen op de thuiswerkplek

 • Medewerkers laten bellen op kantoor

 • Alle toestellen kunnen onderdeel uitmaken van de groep

 • Bestaande mobiele toestellen maken ook deel uit van het team

Ook inbegrepen:

 • Onze fantastische support, per telefoon en e-mail

 • U beheert zelf, of wij beheren voor u

Uitrol & Installatie

De configuratie en verzending van uw voice-over-IP toestellen wordt gedaan vanuit ons eigen distributiecentrum. Zo bent u verzekerd van de laatste voorgeconfigureerde telefoons en een snelle levering. Wij versturen ze of naar uw bedrijfslocatie of naar de thuiswerkplekken van uw medewerkers, of naar verschillende kantoren in verschillende landen: u zegt het maar.

U kunt eenvoudig uitbreiden en toestellen toevoegen. Ook nummers in andere landen zijn op aanvraag beschikbaar.

Voordelen

 • Makkelijk en snel de nieuwste toestellen op kantoor

 • Voorgeconfigureerd en op afstand beheersbaar

 • Regelmatig nieuwe functie's en updates

Een telefoonsysteem dat werkt voor alle medewerkers: thuis en op kantoor.

Probeer nu!

Hosted telefonie veelgestelde vragen

Hosted VoIP of hosted telefonie (beide betekenen hetzelfde) is een telefonie-oplossing waarbij geen telefooncentrale-apparatuur ter plaatse nodig is. Uw toestellen maken op afstand verbinding via het internet, wat betekent dat u alleen een toestel en een internetverbinding nodig heeft.

Bij hosted telefonie is uw telefoonsysteem ondergebracht in de cloud, in plaats van in uw kantoor. Het is ideaal voor kleine en grote bedrijven, callcenters en klantenondersteuningsafdelingen.

Bij hosted telefonie wordt gebruikgemaakt van cloudtechnologie, waardoor er geen dure fysieke hardware op locatie en geen analoge of ISDN-telefoonlijnen van telefoonaanbieders nodig zijn; in plaats daarvan wordt een bedrijfstelefoonsysteem op afstand gehost en via internet verbonden. In wezen wordt het telefoonsysteem een stuk software in plaats van hardware.

De externe locatie staat in vaktermen bekend als een Hosted PBX (Private Branch Exchange) en is toegankelijk via huurlijnen (lijnen speciaal voor uw bedrijf zonder ander extern verkeer) of andere hoogwaardige internetverbindingen. Het is een flexibele, betrouwbare en efficiënte manier om uw communicatie te beheren en zodra het geïnstalleerd is, kan het gemakkelijk beheerd worden en kunnen er eenvoudig extra functies toegevoegd worden om aan uw behoeften te voldoen.

Bij deze opzet zal een provider (zoals Belfabriek) de Hosted PBX huisvesten en de technologie en het onderhoud van het systeem verzorgen.

Bij een traditioneel telefoonsysteem daarentegen staat het systeem bij u ter plaatse en wordt het rechtstreeks aangesloten op een ISDN-lijn van een provider. Voor alle inkomende gesprekken heeft elk personeelslid een bureautelefoon nodig. Met gehoste telefonie kan het gesprek worden ontvangen op een bureautelefoon, softphone of mobiele toepassing.

Het is belangrijk om te weten dat KPN heeft verklaard dat alle ISDN-diensten (Integrated Services Digital Network) per 1 september in 2019 niet langer ondersteund worden. Hosted telefonie is een natuurlijk alternatief omdat het gebruik maakt van dataverbindingen om gesprekken te leveren. In principe moeten bedrijven anno nu wel kiezen voor de cloud.

Het belangrijkste verschil tussen gehoste telefonie en op locatie telefooncentrales is hun locatie. Traditionele telefooncentrales zijn fysieke dozen die zich in uw kantoor bevinden. Een gehost telefoonsysteem bevindt zich echter in de cloud.

Dat is zo'n beetje het enige verschil tussen de twee.

Technisch gezien is een gehost telefoonsysteem gewoon een op locatie systeem dat is verplaatst naar een datacenter, en uw bedrijf kan er verbinding mee maken via uw internet, in plaats van uw telefoonlijnen.

Een grote zorg van veel bedrijven die erover denken om over te stappen op hosted telefonie is dat het totaal anders is, en dat ze daardoor hun hele systeem moeten veranderen. Dit is niet het geval.

Vanuit het oogpunt van de gebruiker zijn de twee zeer vergelijkbaar. Een telefoon op het bureau waarmee u kunt bellen en gebeld kunt worden vanaf uw toestel. Met bedieningen zoals wachten, doorschakelen, doorverbinden en meer. Maar als bedrijf hebt u toegang tot nuttige functies, zoals keuzemenu, wachtrij, gesprekken opnemen, enzovoort.

1. Bedrijven besparen doorgaans tussen 40% en 90% op de kosten van hun telefooncentrale wanneer zij overstappen op hosted telefonie.

2. Hosted VoIP diensten vereisen niet dat klanten dure apparatuur op locatie beheren en onderhouden, waardoor u meer tijd en budget overhoudt om u te richten op het runnen van uw bedrijf.

3. Hosted telefonie systemen bieden vaak een grotere mobiliteit in het beheer en gebruik van uw telefoonsysteem. Online portals zorgen voor snellere wijzigingen aan uw systeem, en met de smartphone-app beschikbaar voor iPhone en Android kunt u uw zakelijke gesprekken onderweg voeren en ontvangen.

De voordelen van bedrijfsmatige hosted telefonie beknopt samengevat:

 • Geen kapitaaluitgaven vooraf

 • Eenvoudige upgrades

 • Betere dienstverlening

 • Betere schaalbaarheid

 • Gemakkelijker aan te passen en te personaliseren

 • Medewerkers productiever

 • Gemakkelijker te beheren en te administreren

 • Onmiddellijke toegang tot innovatieve nieuwe bedrijfsoplossingen en -toepassingen

Al met al zult u merken dat hosted telefonie veel voordeliger is dan traditionele telefonie. U zult minder uitgeven aan infrastructuur, onderhoud en gesprekstarieven (vooral internationale bestemmingen). U krijgt ook meer voor uw geld - veel professionele functies zijn gratis, zoals tijdgebaseerde gespreksroutering, voicemail naar e-mail en gespreksopname.

Niets moet, het mag. Geen software hoeft per se geïnstalleerd te worden. Het Belfabriek telefoonsysteem is gehost in de cloud, wat betekent dat u nooit software hoeft te downloaden of upgrades hoeft bij te houden. Heeft u juist liever wel een programma geinstalleerd staan? Dan kunt u onze online bellen software (ook wel softphone genoemd) eenvoudig installeren op uw toestel naar keuze. Voor iOS (Apple) en Android (Google, Samsung) toestellen hebben wij ook mobiele apps ter beschikking die u of uw medewerkers eenvoudig kunnen installeren via de app store, of zelfs door middel van het scannen van een QR-code.

Weinig tot niets. Wij zullen u alles uitleggen wanneer u uw apparatuur ontvangt. Uw Yealink IP-telefoon(s) komen "voorgeprogrammeerd" uit de doos, wat betekent dat u ze alleen maar op uw netwerk hoeft aan te sluiten, waarna ze hun IP-adres vinden en zichzelf instellen, klaar om telefoongesprekken te voeren. Uiteraard moeten alle netwerkwijzigingen door uw IT-consultant worden uitgevoerd, net zoals u dat zou doen als u ons telefoonsysteem niet zou installeren.

Ja, geen probleem. Vul het aansluiten formulier in, en binnen 5 werkdagen hebben wij uw bestaande telefoonnummer correct aangesloten.

Aangezien ons hosted telefonie systeem niet geografisch afhankelijk is, kunt u gewoon uw telefoons inpakken en aansluiten op uw nieuwe kantoor.

U zult merken dat er geen verschil is tussen bellen met een traditionele analoge telefoon en bellen met een VoIP-telefoon.

In vergelijking met een analoge telefoon zijn de voordelen duidelijk. IP-telefoons zitten vol met functies zoals lokale telefoonboeken, geheugentoetsen, aanwezigheidsindicatoren, kleurenschermen, niet storen en nog veel meer.

Ja, meer zelfs, onze cloud-gebaseerde telefoonsystemen bevatten functies die de meeste organisaties zich niet konden veroorloven met hun bestaande telefooncentrale. U heeft nu de mogelijkheid om deze geweldige functies te beheren via onze eenvoudig te gebruiken webinterface, zonder dat je expertise nodig hebt.

VoIP is een acroniem dat vaak wordt gebruikt in de telecomsector, maar vaak verkeerd wordt begrepen. VoIP staat voor voice over IP, en verwijst naar de technologie die gebruikt wordt om uw stem van en naar uw hosted telefonie platform te sturen.

Spraakverkeer dat gebruik maakt van uw breedbandverbinding maakt gebruik van VoIP. Dit omvat hosted telefonie, dat gebruik maakt van VoIP voor uw telefoongesprekken.

In principe is hosted telefonie geschikt voor iedere organisatie, van ZZP tot aan grootbedrijf. Voor ZZP of bijv. kleine webshops is het pakket Start uitermate geschikt. Voor MKB organisaties is er het Kantoor pakket. Wanneer het gaat om grootzakelijk gebruik, dan is het mogelijk een oplossing op maat te laten ontwikkelen.

Start

€22.50 per maand

2

gebruikers

1

nummer

Vast op mobiel

fair-use bellen en gebeld worden binnen NL

 • Welkomsttekst

 • Voice email

 • 085 of lokaal nummer

Kantoor

€45 per maand

5

gebruikers

1

nummer

Vast op mobiel

Fair-use bellen en gebeld worden binnen de EU

 • Welkomsttekst

 • Wachtrij

 • Keuzemenu

 • Voice email

 • Call recording

 • 088/0800/0900 nummer

 • Medewerker beschikbaarheid app

 • Callcenter app

 • Medewerker app

Enterprise

Bel ons voor een offerte

We bouwen een op maat telefonie oplossing voor u

Onbeperkt aantal gebruikers

Onbeperkt aantal belminuten

Facturatie op maat

 • Softphone’s met bedrijfslogo

 • Eigen apparatuur in uw datacenter, ons datacenter of op uw kantoorlocatie

 • Belfabriek als carrier, uw eigen carrier of buitenlandse carrier

 • 1 land of meerdere landen

Anno 2022 zijn wij niet voor niets marktleider

Lees waarom zakelijk Nederland voor de Belfabriek kiest:

Waarom hosted telefonie bij Belfabriek onderbrengen?

- Compleet zakelijke telefonie pakket: zakelijke telefoon, online bellen software, webportaal en apps (iPhone, Android)

- Alle functies die uw zakelijk telefonie verder kunnen professionaliseren zoals call recording, keuzemenu en wachtrij zijn kosteloos inbegrepen.

- Géén nieuwe hardware of telefoons nodig

- Alle mogelijke professionele zakelijke telefoonnummers gemakkelijk registreren: 0800, 085, 088, 0900, lokaal (Rotterdam 010, Amsterdam 020, Utrecht 030, Eindhoven 040, Groningen 050, Den Haag 070, enzovoort), internationaal (o.a. Duitsland, België, UK, Verenigde Staten).

- Vast tarief vanaf 22.5 per maand.

- Installeer onze zakelijke telefonie apps eenvoudig d.m.v. QR-code voor zowel Android als iOS

Incl. Yealink T-43U telefoon

En last but not least, voor (kleine) zelfstandigen en organisatie's die Covid-19 omzetverlies hebben geleden kunnen wij uw eerste Yealink zakelijke telefoontoestel, t.w.v. 75 Euro, gratis toesturen. Voor overige bedrijven kan het telefoontoestel vrijblijvend op proef verstrekt worden. Deze toestellen zijn voor-geconfigureerd en dus is er sprake van een plug & call ervaring. Een VoIP telefooncentrale installeren wordt daarmee een fluitje van een cent. Daarbij is 5 jaar garantie inbegrepen. De Yealink T-43U SIP is niet zo maar een zakelijk telefoontoestel, maar naar onze bescheiden mening het neusje van de zalm onder de hardphones. Onze experts kennen de telefoon vanbinnen en vanbuiten.

Hoewel de telefoon uitermate gebruiksvriendelijk is, kunt u er van op aan dat onze specialisten u snel kunnen helpen mochten er vragen ontstaan.

De configuratie en verzending van bureautelefoons aan uw werknemers naar de locatie van uw keuze:

Naar het huisadres van de thuiswerker

Naar het hoofdkantoor of verschillende filialen

Naar internationale kantoren

Bestel voor 23:59 uur, en begin morgen met bellen en gebeld worden.

Bestel nu