Sluiten
Dé 0800 en 0900 telefoonmaatschappij van Nederland Bel gratis: phone  🇧🇪 0800-77 899   0800-235 3227 🇳🇱 0800-235 3227

Op werkdagen van 9 tot 17

Toon alles

Servicenummer-voorbeelden

Dit is maar een kleine greep uit de bedrijven die slim gebruik maken van een 0800- of 0900-servicenummer.

TOON: Alle 0800 0900
Albert Heijn gebruikt een 0800-nummer.

Albert Heijn

Albert Heijn gebruikt een gratis servicenummer voor haar klantenservice. Van 7:00 uur ‘s ochtends tot 21:30 uur ‘s avonds kunnen klanten hier terecht met al hun vragen over de producten van Albert Heijn en de bezorgservice Albert.

Ariel gebruikt een 0800-nummer.

Ariel

Dit wasmiddelenmerk van Proctor & Gamble biedt klanten gratis een nieuw doseerschepje of een doseerbal voor gebruik met het waspoeder. Geheel in lijn met dit cadeautje hoeft de beller niets te betalen om een medewerker van Ariel te spreken.

Bruna gebruikt een 0900-nummer.

Bruna

Met vragen of klachten kunt u bij Bruna terecht via het online formulier, waarna u binnen twee werkdagen een reactie krijgt. Wie het liefst meteen een Bruna­medewerker spreekt, belt het 0900-­nummer van deze boekwinkelketen en betaalt slechts het lokale beltarief.

C1000 gebruikt een 0800-nummer.

C1000

Deze supermarktgigant levert niet alleen in de winkels, maar ook op haar website maximale klantenservice. Voor vragen of klachten kunnen consumenten C1000 bereiken op het gratis 0800­nummer

Canon NL gebruikt een 0800-nummer.

Canon NL

Canon Nederland heeft een groot aantal zakelijke klanten die met de printers van dit Japanse elektronicamerk werken. Bedrijven met vragen kunnen gratis bellen naar het makkelijk te onthouden naamnummer van dit merk: 0800­CANON4U.

Douwe Egberts gebruikt een 0800-nummer.

Douwe Egberts

Het bekendste Nederlandse koffiemerk beantwoordt vragen over haar producten via een gratis servicenummer. Het 0800­nummer van Douwe Egberts is dagelijks van 9:00 uur ‘s ochtends tot 17:00 uur ‘s middags te bereiken.

De Ruijter gebruikt een 0800-nummer.

De Ruijter

De producent van ‘s Neerlands favoriete hagelslag wil dat iedereen van haar producten blijft genieten. Daarom verwelkomt De Ruijter suggesties, vragen, opmerkingen en zelfs klachten. Een contactformulier op de website invullen is één optie, maar dankzij het gratis 0800­nummer kunnen consumenten meteen in gesprek gaan met de ‘broodversierders’.

Duyvis gebruikt een 0800-nummer.

Duyvis

Duyvis is een graag geziene gast op feestjes en partijen. Mochten feestvierders iets anders dan nootjes in de verpakkingen aantreffen of juist een smakelijk idee voor een nieuw product hebben, dan kunnen zij zich hiervoor richten tot de Duyvis Consumentenservice. Het 0800­nummer betekent dat bellers niets hoeven te betalen.

De Efteling gebruikt een 0900-nummer.

De Efteling

Als één van de grootste pretparken van Europa verwelkomt de Efteling jaarlijks miljoenen bezoekers. Zo’n grote onderneming kan natuurlijk niet zonder servicenummer opereren. De Efteling registreerde bij de Belfabriek een 0900­nummer dat 15 cent per minuut kost. De telefonisch medewerkers zijn van 9.00 uur tot 21:00 uur bereikbaar.

Etos webwinkel gebruikt een 0800-nummer.

Etos webwinkel

De drogisterijketen Etos werkt nauw samen met Albert Heijn en Gall & Gall. Dit levert extra vragen en opmerkingen van klanten op. Dankzij het gratis servicenummer, dat de Belfabriek beheert, weten klanten meteen waar zij aan toe zijn. De Etos Klantenservice hanteert samen met Albert Heijn de ruimste telefonische openingstijden op deze pagina: van 7:00 uur tot 21:30 uur.

HP gebruikt een 0900-nummer.

HP

Door slim inzetten van routeringen kan HP vragen over nagenoeg al haar producten met drie verschillende servicenummers perfect afhandelen. De website van HP helpt u het juiste nummer te vinden.

Ikea gebruikt een 0900-nummer.

Ikea

De Zweedse meubel­ en decoratiegigant probeert vragen van klanten zoveel mogelijk via de website te beantwoorden: met de online assistent Anna, een lijst met veelgestelde vragen en een chatservice. Voor dringende vragen grijpen klanten naar de telefoon. De IKEA­ informatielijn rekent € 0,15 per minuut.

ING gebruikt een 0900-nummer.

ING

De ING gebruikt een hele reeks 0900­nummers om haar klanten telefonisch te woord te staan, met o.a. afzonderlijke nummers voor zakelijke rekenhouders en voor particuliere klanten. Net zo duidelijk en zo bespaart de bank haar klanten een menukeuze, waardoor zij nog eerder bij de juiste specialist terechtkomen.

Lidl gebruikt een 0800-nummer.

Lidl

De Duitse supermarktketen timmert al jaren flink aan de Nederlandse weg. Voor vragen over openingstijden, klachten over producten of suggesties voor uitbreiding van het assortiment, biedt het Nederlandse hoofdkantoor van Lidl een luisterend oor. Het naamnummer 0800­LIDLINFO blijft makkelijk hangen en is gratis voor de beller.

Nivea gebruikt een 0900-nummer.

Nivea

U een stralende, zachte huid bezorgen: dat is de missie van Nivea. Omdat gebruikers met veel vragen zitten over de bereiding van de producten en de werkwijze van het merk heeft Nivea een servicenummer ingesteld. Op 0900­2025020 krijgen klanten tegen het tarief van € 0,10 antwoord op hun vragen. De afdeling Consumentenadvies is bereikbaar van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Nationale Theaterkassa gebruikt een 0900-nummer.

Nationale Theaterkassa

Avondje uit? De Nationale Theaterkassa heeft het grootste aanbod van toegangskaartjes voor shows in de Nederlandse theater: van muziek tot cabaret en van opera tot ballet. Het publiek koopt de kaartjes via de website of door te bellen naar het 0900­nummer van de Nederlandse Theaterkassa (€ 0,45 cent per minuut).

Pickwick gebruikt een 0800-nummer.

Pickwick

Het theemerk van Douwe Egberts biedt op de website antwoorden op veelgestelde vragen. Wiens vraag daar niet tussen staat wordt van harte uitgenodigd om telefonisch contact met Pickwick op te nemen. Dankzij het 0800­nummer, dat op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur bemand wordt, is dit helemaal gratis.

Praxis gebruikt een 0900-nummer.

Praxis

Klussers komen maar al te graag bij Praxis. Wanneer ze na hun aankoop niet in staat zijn om terug naar de winkel te gaan, maar toch een vraag of opmerking hebben, kunnen klanten die kwijt via het 0900­nummer van de doe­het­zelfreus. Bellers betalen een relatief laag tarief van € 0,15 per minuut.

Safaripark Beekse Bergen gebruikt een 0900-nummer.

Safaripark Beekse Bergen

Exotische dieren bekijken zonder Nederland te hoeven verlaten: het kan bij Safaripark Beekse Bergen. Behalve fascinerende dieren biedt Beekse Bergen een heus vakantiepark, vergaderfaciliteitein en worden er evenementen georganiseerd. Voor vragen kunnen bezoekers naar het 0900­servicenummer bellen (€ 0,15 per minuut).

Transavia gebruikt een 0900-nummer.

Transavia

Vliegtuigpassagiers krijgen met heel wat voorwaarden te maken. Een servicenummer is de ideale manier om vragen van reizigers te beantwoorden en onduidelijkheden te verhelderen. Transavia werkt daarom sinds de oprichting met een call centre, waarbij elk gesprek € 1,30 kost. 

Calvé gebruikt een 0800-nummer.

Calvé

Kwaliteit en smaak zijn de peilers waar Calvé op steunt. Deze fabrikant van pindakaas, mayonaise en saladesauzen hoort graag van de klant hoe het beter kan. Daarom heeft Calvé hier een gratis servicenummer voor ingesteld: 0800­0223266.

Unox gebruikt een 0800-nummer.

Unox

Soep en worst behoren tot de winterkost van menig Nederlander. Unox communiceert de waarden van nostalgie, traditie en gezelligheid als geen ander. Klanten die vragen over de producten en/of evenementen hebben, kunnen daarmee naar het gratis 0800­nummer van Unox bellen.

Venco­ gebruikt een 0800-nummer.

Venco­

Net als vele andere ondernemingen biedt Venco op haar website antwoord op veelvoorkomende vragen. Wanneer de vragen van consumenten hier niet tussen staan, of wanneer zij willen weten waar ze Venco drop kunnen kopen, biedt het servicenummer van de dropfabrikant antwoord.

Vodafone gebruikt een 0800-nummer.

Vodafone

Als grote telecom operator die zowel zakelijke als particulier klanten bedient, heeft Vodafone afzonderlijke klantenservice nummers ingesteld. Zo kunnen zakelijke klanten Vodafone bellen op een makkelijk te onthouden gratis nummer: 0800-0200055.