Soorten servicenummers

Er zijn verschillende soorten service- en bedrijfsnummers. De belangrijkste daarvan bestelt u bij de Belfabriek met een aantrekkelijk abonnement: 0800-nummers, 0900-nummers en nu ook 085- en 088-nummers.

Daarnaast levert de Belfabriek ook nummers in het buitenland. Hieronder geven wij in het kort weer wat elk van deze nummersoorten uniek maakt.

Een compleet overzicht met alle overeenkomsten ven verschillen tussen nummersoorten vindt u op onze Nummersoorten vergelijken pagina.

Mooie nummers

Om klanten en prospects aan te moedigen u te bellen, helpt het als u een makkelijk te onthouden nummer heeft. Zo'n nummer bestaat bij voorkeur uit eenvoudige patronen. Een voorbeeld van zo'n mooi nummer is 0900-111 3331. De Belfabriek houdt constant een lijst van mooie nummers bij die u zonder meerprijs kunt registreren.

Naambellen

Een alternatief voor een gemakkelijk te onthouden cijfercombinatie is het naamnummer. Bij een naamnummer zijn de cijfers na de 0800- of 0900-code vervangen door letters die een woord vormen. Het naamnummer 0800-BELFABRIEK bijvoorbeeld, is veel makkelijker te onthouden is dan 0800-235 3227.

Meer over naamnummers leest u in dit artikel. Bij de Belfabriek kunt naamnummers bestellen voor
0800-, 0900- en 088-nummers.

Lange en korte servicenummers

Voor de 0800 (gratis) en 0900 (betaald) servicenummers maakt toezichthouder ACM (voorheen de OPTA) nog nog een ander onderscheid: lange en korte nummers.

Een kort servicenummer heeft 4 posities na de 0800- of 0900-code, terwijl een lang servicenummer er maximaal 7 heeft.

Tot voor kort golden voor de korte nummers speciale voorwaarden van de ACM, maar die eis is inmiddels opgeheven.

Niet alle nummercombinaties zijn zomaar beschikbaar als een lang of een kort nummer. Bepaalde reeksen zijn gereserveerd voor lange nummers, andere voor korte. Een volledige uitleg hierover, met een tabel, vindt u in dit artikel

Werkt met uw huidige telefoon

U heeft geen speciale of nieuwe telefoon of telefooncentrale te kopen voor uw servicenummer. Een servicenummer is een virtueel nummer. Dat wil zeggen dat gesprekken via ons platform direct op uw bestaande telefoon afgeleverd worden: zowel vast als mobiel.

U kiest

De Belfabriek is sinds 2000 de eerste telefoonmaatschappij die zich volledig bezighoudt met de uitgifte en activatie van 0800- en 0900-nummers in Nederland.

Bij ons abonnement zitten alle extra functies gratis inbegrepen, zoals: een digitaal antwoordapparaat, keuzemenu, wachtrij, postcode routering, netnummer routering, vooraankondigingstoon, uitgebreide statistieken en het onbeperkt zelf wijzigen van de eindbestemming middels een pincode of met onze gratis iOS app.

Nummers worden uitgegeven op basis van volgorde. Dus: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Zorg dan ook dat u niet te lang wacht met aanvragen.

Meer vragen?

Wanneer u meer vragen heeft, kijk dan eens op onze Meest Gestelde Vragen pagina,
of neemt u gerust contact met één van onze specialisten op.