De 085/088/0800/0900 telefoonnummer maatschappij van Nederland

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

Wat zijn servicenummers

Servicenummers zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Wist je dat 88% van de top-500 bedrijven in Nederland een 0800 of 0900 nummer gebruikt?

Wil je een klantvriendelijk nationaal telefoonnummer voor jouw reclamecampagne, servicelijn of webshop? Een servicenummer of bedrijfsnummer is een prima oplossing waarmee je een landelijke, servicegerichte uitstraling krijgt. Maar welk type nummer is het meest geschikt voor jouw bedrijf?

Introductie tot servicenummers

Soorten servicenummers

Er zijn verschillende soorten service- en bedrijfsnummers. De belangrijkste daarvan bestel je bij Belfabriek met een abonnement: 0800-nummers, 0900-nummers, 085- en 088-nummers.

Daarnaast levert Belfabriek ook nummers in het buitenland. Hieronder geven wij in het kort weer wat elk van deze nummersoorten uniek maakt.

  • 0800-nummers

Deze 8- of 11-cijferige nummers zijn erg populair bij de beller omdat ze gratis zijn. De nummerhouder neemt de gesprekskosten voor zijn rekening wat de drempel voor bellers zo laag mogelijk maakt. Deze nummers zijn populair voor bestellijnen: een gratis nummer om een pizza of taxi te bestellen bijvoorbeeld.

  • 0900-nummers

Bij deze nummers bepaalt de nummerhouder - jij dus- het beltarief. Reken een laag lokaal tarief, kies voor een kostendekkende prijs per minuut of stel een tarief in waarmee je per gesprek winst maakt: het kan allemaal met een 0900 nummer. Net als 0800-nummers bestaan de 0900-nummers uit in totaal 8 of 11 cijfers.

  • 088-nummers

Deze nummers worden ook wel bedrijfsnummers genoemd omdat ze oorspronkelijk bedoeld waren voor grotere bedrijven met meerdere afdelingen en/of vestigingen. De 088-nummers worden in series van minimaal 100 nummers geregistreerd. Hierdoor kunnen nummereigenaren een nieuw nummer binnen dezelfde serie snel activeren. Voor grote bedrijven met vele vestigingen of afdelingen is dit ideaal. De laatste jaren zijn deze nummers ook in gebruik genomen door kleinere bedrijven.

  • 085-nummers

085-nummers zijn niet-geografische nummers die per stuk geregistreerd worden. De beller belt altijd tegen lokaal tarief. Deze nummers lijken op het eerste gezicht het meest op gewone nummers terwijl zij toch alle extra’s van virtuele nummers bieden: ze bieden een landelijke uitstraling doordat ze niet geassocieerd zijn met een stad, de kosten voor de beller zijn gelijk aan die van lokale nummers en de nummereigenaar kan onbeperkt gebruik maken alle extra functionaliteiten zoals een keuzemenu, wachtrij en voice-e-mail.

Memorabele telefoonnummers

Mooie nummers

Om klanten en prospects aan te moedigen je te bellen helpt het als je een makkelijk te onthouden nummer hebt. Zo'n nummer bestaat bij voorkeur uit patronen. Een voorbeeld van zo'n mooi nummer is 0900-111 3331. Belfabriek houdt constant een lijst van mooie nummers bij die je zonder meerprijs kunt registreren.

Naambellen

Een alternatief voor een gemakkelijk te onthouden cijfercombinatie is het naamnummer. Bij een naamnummer zijn de cijfers na de 0800- of 0900-code vervangen door letters die een woord vormen. Het naamnummer 0800-BELFABRIEK bijvoorbeeld is veel makkelijker te onthouden is dan 0800-235 3227.

Bij Belfabriek kun je naamnummers bestellen voor 0800-, 0900- en 088-nummers.

Lange en korte nummers

Lange en korte servicenummers

Voor de 0800 (gratis) en 0900 (betaald) servicenummers maakt toezichthouder ACM (voorheen de OPTA) nog nog een ander onderscheid: lange en korte nummers.

Een kort servicenummer heeft 4 posities na de 0800- of 0900-code terwijl een lang servicenummer er maximaal 7 heeft.

Tot voor kort golden voor de korte nummers speciale bel voorwaarden van de ACM, maar die eis is inmiddels opgeheven.

Niet alle nummercombinaties zijn zomaar beschikbaar als een lang of een kort nummer. Bepaalde reeksen zijn gereserveerd voor lange nummers, andere voor korte. Vraag ons voor meer informatie of kijk in onze telefoonnummer-shops.

Geen nieuwe telefoon benodigd

Werkt met je huidige telefoon

Je hoeft geen speciale of nieuwe telefoon of telefooncentrale te kopen voor jouw servicenummer. Een servicenummer is een virtueel nummer. Dat wil zeggen dat gesprekken via ons platform direct op je bestaande telefoon afgeleverd worden: zowel vast als mobiel.

Jij kiest

Belfabriek is sinds 2000 de eerste telefoonmaatschappij die zich volledig bezighoudt met de uitgifte en activatie van 0800- en 0900-nummers in Nederland.
Bij ons abonnement zitten alle extra functies gratis inbegrepen zoals: een digitaal antwoordapparaat, keuzemenu, wachtrij, postcode routering, netnummer routering, vooraankondigingstoon, uitgebreide statistieken en het onbeperkt zelf wijzigen van de eindbestemming middels een pincode of met onze gratis iOS app.
Nummers worden uitgegeven op basis van volgorde. Dus: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Zorg dan ook dat je niet te lang wacht met aanvragen !

Meer vragen

Meer vragen?

Tevreden Belfabriek Klanten: