Sluiten
Dé 0800 en 0900 telefoonmaatschappij van Nederland Bel ons: phone 0800-2353227 0800-2353227
Toon alles

Servicenummers uitgelegd

Servicenummers zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Wist je dat 88% van de top-500 bedrijven in Nederland een 0800,088,085 of 0900 nummer gebruikt?

Wil je een klantvriendelijk nationaal telefoonnummer voor je reclamecampagne, servicelijn of webshop? Een servicenummer of bedrijfsnummer is een prima oplossing waarmee je eenvoudig een landelijke, servicegerichte uitstraling krijgt. Maar welk type nummer is het meest geschikt voor jouw organisatie?

Hoor het eens van een ander

Er zijn verschillende soorten service- en bedrijfsnummers. De belangrijkste daarvan bestel je bij de Belfabriek met een aantrekkelijk abonnement: 0800-nummers, 0900-nummers en 085- en 088-nummers.

Daarnaast levert de Belfabriek ook nummers in het buitenland. Hieronder geven wij in het kort weer wat elk van deze nummersoorten uniek maakt.

Een compleet overzicht met alle overeenkomsten van verschillen tussen nummersoorten vind je op onze Nummersoorten vergelijken pagina.


0800

Een 0800-nummer is gratis voor de beller. Dit betekent dat je als bedrijf de belkosten betaalt. Afhankelijk van het dagdeel en vaste of mobiele telefoons varieert dit van 5 tot 30 cent per minuut.

0900

Bij een 0900-nummer betaalt de beller per minuut or per gesprek. Je bepaalt zelf het tarief: tot € 0,90 per minuut of € 1,40 per gesprek.

088

Een 088-nummer is ideaal voor bedrijven die in meerdere regio’s opereren en die meerdere nummers nodig hebben. De beller betaalt het normale tarief, terwijl jij de kosten van 4 cent per gesprek plus 7 cent per minuut betaalt.

085

Een 085-nummer is ideaal voor bedrijven die vandaag nog van start willen met een klantvriendelijk servicenummer waarvoor bellers het normale beltarief betalen.

Nummers in het buitenland

Behalve servicenummers in Nederland kan de Belfabriek je ook nummers in het buitenland leveren. Kijk in onze internationale nummershop welke landen en nummers wij direct voor je beschikbaar hebben.

Mooie nummers

Om klanten en prospects aan te moedigen te bellen, helpt het als je een makkelijk te onthouden nummer hebt. Zo'n nummer bestaat bij voorkeur uit eenvoudige patronen. Een voorbeeld van zo'n mooi nummer is 0900-111 3331. De Belfabriek houdt constant een lijst van mooie nummers bij die je zonder meerprijs kunt registreren.

Naambellen

Een alternatief voor een gemakkelijk te onthouden cijfercombinatie is het naamnummer. Bij een naamnummer zijn de cijfers na de 0800- of 0900-code vervangen door letters die een woord vormen. Het naamnummer 0800-BELFABRIEK bijvoorbeeld is veel makkelijker te onthouden is dan 0800-2353227.

Meer over naamnummers lees je in dit artikel. Bij de Belfabriek kun je deze naamnummers bestellen voor 0800-, 0900- en 088-nummers.

Lange en korte servicenummers

Voor de 0800 (gratis) en 0900 (betaalde) servicenummers maakt toezichthouder A.C.M. (voorheen de OPTA) nog een ander onderscheid: lange en korte nummers.

Een kort servicenummer heeft 4 posities na de 0800- of 0900-prefix, terwijl een lang servicenummer er maximaal 7 heeft.

Tot voor kort golden voor de korte nummers speciale voorwaarden van de A.C.M., maar die eis is inmiddels opgeheven.

Niet alle nummercombinaties zijn zomaar beschikbaar als een lang of een kort nummer. Bepaalde reeksen zijn gereserveerd voor lange nummers, andere voor korte. Een volledige uitleg hierover met een tabel vind je in dit artikel.

Werkt met al je huidige- en toekomstige telefoons

Je hebt geen speciale of nieuwe telefoon nodig en je hoeft geen telefooncentrale te kopen voor je servicenummer. Een servicenummer is een virtueel nummer. Dat wil zeggen dat gesprekken via ons platform direct op al je bestaande telefoon afgeleverd kunnen worden: zowel vast als mobiel, ISDN als VOIP.

Jij kiest

De Belfabriek is sinds 2000 de eerste telefoonmaatschappij die zich volledig bezighoudt met de uitgifte en activatie van 0800- en 0900-nummers in Nederland.

Bij ons abonnement zitten alle extra functies inbegrepen, zoals: een digitaal antwoordapparaat, keuzemenu, wachtrij, postcode routering, netnummer routering, vooraankondigingstoon, uitgebreide statistieken en het onbeperkt zelf wijzigen van de eindbestemming middels een pincode of met onze gratis iOS en Android app.

Nummers worden uitgegeven op basis van volgorde. Dus: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Zorg dan ook dat je niet te lang wacht met aanvragen.

Meer vragen

Wanneer je meer vragen hebt kijk dan eens op onze Meest Gestelde Vragen pagina of neem gerust contact op met één van onze specialisten op.