Sluiten
Dé 0800 en 0900 telefoonmaatschappij van Nederland Bel ons: phone 0800-2353227 0800-2353227
Toon alles

Servicenummers uitgelegd

Servicenummers zijn meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Wist u dat 88% van de top-500 bedrijven in Nederland een 0800 of 0900 nummer gebruikt.

Wilt u een klantvriendelijk nationaal telefoonnummer voor uw reclamecampagne, servicelijn of webshop? Een servicenummer of bedrijfsnummer is een prima oplossing waarmee u een landeijke, servicegerichte uitstraling krijgt. Maar welk type nummer is het meest geschikt voor uw organisatie?

Hoor het eens van een ander

Er zijn verschillende soorten service- en bedrijfsnummers. De belfabrijkste daarvan bestelt u bij de Belfabriek met een aantrekkelijk abonnement: 0800-nummers, 0900-nummers en nun ook 085- en 088-nummers.

Daarnaast levert de Belfabriek ook nummers in het buitenland. Hieronder geven wij in het kort weer wat elk van deze nummersoorten uniek maakt.

Een compleet overzicht met alle overeenkomsten van verschillen tussen nummersoorten vindt u op onze Nummersoorten vergelijken pagina.


0800

Een 0800-nummer is gratis voor de beller. Dit betekent dat u als bedrijf de belkosten betaalt. Afhankelijk van het dagdeel en vaste of mobiele telefoons varieert dit van 5 tot 30 cent per minuut.

0900

Bij een 0900-nummer betaalt de beller per minuut or per gesprek. U bepaalt zelf het tarief: tot € 0,90 per minuut of € 1,40 per gesprek.

088

Een 088-nummer is ideaal voor bedrijven die in meerdere regio’s opereren en die meerdere nummers nodig hebben. De beller betaalt het normale tarief, terwijl u 4 cent per gesprek plus 7 cent per minuut betaalt.

085

Een 085-nummer is ideaal voor bedrijven die vandaag nog van start willen met een klantvriendelijk servicenummer waarvoor bellers het normale beltarief betalen.

Nummers in het buitenland

Behalve servicenummers in Nederland, kan de Belfabriek u ook nummers in het buitenland leveren. Kijkt u in onze internationale nummershop welke landen en nummers wij direct voor u beschikbaar hebben.

Mooie nummers

Om klanten en prospects aan te moedigen u te bellen, helpt het als u een makkelijk te onthouden nummer heeft. Zo'n nummer bestaat bij voorkeur uit eenvoudige patronen. Een voorbeeld van zo'n mooi nummer is 0900-111 3331. De Belfabriek houdt constant een lijst van mooie nummers bij die u zonder meerprijs kunt registreren.

Naambellen

Een alternatief voor een gemakkelijk te onthouden cijfercombinatie is het naamnummer. Bij een naamnummer zijn de cijfers na de 0800- of 0900-code vervangen door letters die een woord vormen. Het naamnummer 0800-BELFABRIEK bijvoorbeeld, is veel makkelijker te onthouden is dan 0800-235 3227.

Meer over naamnummers leest u in dit artikel. Bij de Belfabriek kunt naamnummers bestellen voor 0800-, 0900- en 088-nummers.

Lange en korte servicenummers

Voor de 0800 (gratis) en 0900 (betaald) servicenummers maakt toezichthouder ACM (voorheen de OPTA) nog nog een ander onderscheid: lange en korte nummers.

Een kort servicenummer heeft 4 posities na de 0800- of 0900-code, terwijl een lang servicenummer er maximaal 7 heeft.

Tot voor kort golden voor de korte nummers speciale voorwaarden van de ACM, maar die eis is inmiddels opgeheven.

Niet alle nummercombinaties zijn zomaar beschikbaar als een lang of een kort nummer. Bepaalde reeksen zijn gereserveerd voor lange nummers, andere voor korte. Een volledige uitleg hierover, met een tabel, vindt u in dit artikel.

Werkt met uw huidige telefoon

U heeft geen speciale of nieuwe telefoon of telefooncentrale te kopen voor uw servicenummer. Een servicenummer is een virtueel nummer. Dat wil zeggen dat gesprekken via ons platform direct op uw bestaande telefoon afgeleverd worden: zowel vast als mobiel.

U kiest

De Belfabriek is sinds 2000 de eerste telefoonmaatschappij die zich volledig bezighoudt met de uitgifte en activatie van 0800- en 0900-nummers in Nederland.

Bij ons abonnement zitten alle extra functies gratis inbegrepen, zoals: een digitaal antwoordapparaat, keuzemenu, wachtrij, postcode routering, netnummer routering, vooraankondigingstoon, uitgebreide statistieken en het onbeperkt zelf wijzigen van de eindbestemming middels een pincode of met onze gratis iOS app.

Nummers worden uitgegeven op basis van volgorde. Dus: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Zorg dan ook dat u niet te lang wacht met aanvragen.

Meer vragen

Wanneer u meer vragen heeft, kijk dan eens op onze Meest Gestelde Vragen pagina, of neemt u gerust contact met één van onze specialisten op.