De 085/088/0800/0900 telefoonnummer maatschappij van Nederland

Nederland:0800-235 3227
Belgi√ę:0800-77 899
Intl:ūüĆć +31(0)85 400 5588

Wij zijn een landelijke organisatie met meerdere filialen, kunnen jullie het belverkeer verdelen?

Om de communicatie met klanten en bellers eenvoudig te houden, gebruiken veel organisaties die meerdere filialen hebben één enkel servicenummer. Met een 0800-, 0900-, 088- of 085-nummer kunt u eenvoudig bepalen naar welk filiaal en welke medewerker binnenkomende gesprekken worden doorverbonden.

Dit doorverbinden kan onder andere gebeuren op basis gegevens uit het gesprek. De Belfabriek biedt twee handige functies waarmee u als nummereigenaar alle binnenkomende gesprekken eenvoudig naar het dichtstbijzijnde filiaal van uw organisatie kunt routeren.

Routering op basis van netnummer

Heeft u filialen in verschillende delen van het land? Dan is een routering op basis van het netnummer van de beller wellicht de ideale oplossing.

Ons systeem vergelijkt hierbij het netnummer van de beller met een door u aangeleverde netnummer tabel. Op basis van deze tabel wordt er bepaalt naar welk filiaal of welke medewerker het binnenkomende gesprek moet worden doorverbonden.

Dit gebeurt geheel automatisch en de beller merkt hier niets van.  

Routering op basis van postcode

Heeft u meerdere filialen binnen één netnummer gebied, dan biedt een postcode routering uitkomst. Bellers worden hierbij gevraagd om de 4 cijfers van de postcode in te toetsen. Deze cijfers worden vergeleken met een door u aangeleverde postcode tabel om te bepalen naar welk filiaal of welke medewerker het binnenkomende gesprek moet worden doorverbonden.

Ook te combineren

Heeft u nou bijvoorbeeld 3 filialen in het land, en nog 2 in één netnummer gebied (laten we zeggen Den Haag), dan kunt u natuurlijk altijd beide routeringen combineren. In dit geval worden bellers uit Den Haag gerouteerd op basis van hun postcode, en bellers uit de rest van het land op basis van het netnummer.

Eenvoudig op te zetten

Een postcode of netnummer routering opzetten is eenvoudiger dan u wellicht denkt. Wij leveren u een kant-en-klare tabel aan met alle postcodes en netnummers van Nederland. Het enige dat u hoeft te doen is aan te geven waar die moeten worden afgeleverd.

Hoe u dit precies doet wordt uitgelegd in dit artikel. Daar kunt u ook de excel-sheet downloaden die u voor het opzetten nodig heeft.

White papers

Wilt u meer weten over de voordelen van Netnummer of Postcode routeringen van de Belfabriek? Leest u dan onze Netnummer Routering white paper of onze Postcode Routering white paper.

Gerelateerde artikelen

Postcode of netnummer routeringen ontwerpen

Zó verdeelt u bellers over meerdere vestigingen

Telefonische bereikbaarheid verbeteren

Servicenummers uitgelegd

Tevreden Belfabriek Klanten: