Direct online uw eigen 085/088/0800 of 0900 nummers registreren

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

Uitbellen met een softphone

  • De nieuwe manier van gesprekken beantwoorden

  • Op elke smartphone mogelijk

  • Eenvoudig te beheren

Uitbellen met een softphone

Op zoek naar de ‘ultieme’ softphone oplossing voor uw bedrijf? Of bent u min of meer toevallig op deze pagina terechtgekomen, omdat u de term steeds vaker hoort, maar niet precies weet wat ermee wordt bedoeld? We got you covered!

Eerst de basis: een softphone kan bureautoestellen (hard phones) in bijna alle situaties vervangen. En maakt dus een einde aan toestellen die op het bureau staan te verstoffen. De term softphone is een samentrekking van ‘software’ en ‘phone’. Softphone is dus software die u installeert op uw computer, tablet of smartphone. En waarmee u uit kunt bellen, net zoals u dat gewend bent op een bureautoestel.

Na installatie op (bijvoorbeeld) een smartphone, heeft u eigenlijk een tweede telefoon draaien. Die niet via uw 06-nummer bereikbaar is, maar via het bedrijfsnummer. Ideaal als u en/of uw medewerkers veel onderweg zijn. Of als u niet wilt uitbellen over uw 06-nummer. Bovendien bieden de meeste softphone oplossingen allerlei extra’s, zoals chatten, videobellen, handige adresboeken (geen gepiel meer in ouderwetse interfaces van bureautoestellen!) en updates. Plus: als al uw medewerkers een softphone gebruiken, scheelt dat veel geld. Een redelijke hardphone kost al snel meer dan 75 euro. Softphones vaak 10-15 euro. Inclusief updates. Dit zijn de grootste voordelen:

Regelmatige updates

Hoe vaak wordt uw bureautoestel geüpdate? Waarschijnlijk is het antwoord ‘zelden of nooit’. Softphone apps krijgen wel regelmatig updates en daarmee nieuwe functies of verbeteringen. Handig adresboek

Bureautoestellen hebben meestal een beperkt adresboek. En het is een hoop gedoe om contacten toe te voegen, te bewerken of te verwijderen. Bij heel veel bedrijven worden contactpersonen zelfs helemaal niet opgeslagen. Te onhandig! Met een softphone gaat dat vele malen makkelijker. Bovendien kunnen contacten direct met collega’s worden gedeeld. En raken belangrijke gegevens niet kwijt.

Prijsvoordeel

Zoals opgemerkt, kost een bureautoestel al snel 75 euro of meer, terwijl een softphone tussen de 10-15 euro kost, waarbij updates zijn inbegrepen. Bovendien is er geen hardware die na een paar jaar vervangen dient te worden!

Eenvoudig uit te rollen binnen een organisatie

Alle medewerkers van een bureautoestel voorzien, bel plannen ontwikkelen, extensies toewijzen. Het is een heleboel werk om een traditioneel telefoonnetwerk aan te leggen en te onderhouden. Een softphone installeren is veel eenvoudiger. Downloaden, username & password invullen en klaar.

Geen extra apparaat in het netwerk

Elk online apparaat is een device dat in het netwerk moet worden opgenomen, een IP nummer dient te krijgen, wellicht een eigen subnet (eventueel met voorrang op het gewone netwerkverkeer) nodig heeft en in principe kan worden gehackt. Een softphone maakt gebruik van een bestaand device met internet toegang. Geen extra netwerkapparaat dus!

Upgrade pad mogelijk

Veel softphone aanbieders bieden extra functionaliteiten, zoals chat en video conferencing. Dat zijn geen opties als je met bureautoestellen werkt!

Maar wat is nu de ultieme softphone?

Dat hangt van uw wensen af. Wij zijn best gecharmeerd van de Counterpath softphone. Counterpath biedt een bewezen effectieve oplossing (het bedrijf is al 10+ jaar in de markt actief) en veel functionaliteiten. U kunt de softphone downloaden in de iOS of Android store en 14 dagen gratis proberen. Bevalt het, dan schaft u een licentie aan. Om te kunnen bellen, heeft u een SIP account, een username & wachtwoord nodig. Die kunt u eenvoudig bij onze klantenservice opvragen.

  • Google Voice, waarbij u voor elke medewerker een softphone krijgt binnen de kantooroplossing van Google, G-Suite.

  • Skype for Business, waarbij u voor elke medewerker een zakelijke Skype client krijgt binnen de Office kantooroplossing van Microsoft.

Uiteraard werken Belfabriek nummers met al deze (en vele andere!) softphone oplossingen. Uw hoofdnummer, inclusief alle geavanceerde functies, blijft bij u in beheer