De 085/088/0800/0900 telefoonnummer maatschappij van Nederland

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

Voordelen voip voor bedrijven

Gepubliceerd in Voice over IP

Wat is VoIP telefonie eigenlijk precies?

VoIP-telefonie is een soort telefoondienst die gebruik maakt van het Internet om gesprekken te verbinden. VoIP staat voor Voice over Internet Protocol, en het stelt gebruikers in staat telefoongesprekken te voeren en te ontvangen via een internetverbinding in plaats van via een traditionele telefoonlijn. VoIP-telefonie kan zowel voor persoonlijke als voor zakelijke gesprekken gebruikt worden, en biedt veel voordelen ten opzichte van een traditionele telefoondienst.

VoIP-telefonie is betaalbaarder dan traditionele telefoondiensten, omdat het gebruik maakt van de bestaande infrastructuur van het Internet. VoIP-gesprekken zijn ook meestal duidelijker dan traditionele telefoongesprekken, omdat ze niet onderhevig zijn aan dezelfde soort storingen. VoIP-telefonie biedt ook functies die niet beschikbaar zijn bij traditionele telefoondiensten, zoals oproepdoorschakeling en nummerblokkering.

Er zijn veel voordelen van VoIP voor bedrijven, waaronder de volgende:

- Kostenbesparingen: VoIP is vaak betaalbaarder dan traditionele telefoondiensten, vooral voor interlokale en internationale gesprekken

- Flexibiliteit: VoIP kan gemakkelijk geïntegreerd worden met andere bedrijfstoepassingen, zoals customer relationship management (CRM) software. Zo kunnen bedrijven hun communicatie stroomlijnen en hun efficiëntie verbeteren

- Schaalbaarheid: VoIP-systemen kunnen gemakkelijk op- of afgeschaald worden om aan de veranderende behoeften van een bedrijf te voldoen

- Mobiliteit: VoIP stelt bedrijven in staat contact te houden met werknemers die op afstand werken of reizen

- Herstel bij rampen en calamiteiten: Met VoIP kunnen bedrijven de communicatie in stand houden, zelfs in in geval van een stroomonderbreking of een andere ramp.

Over het geheel genomen biedt VoIP veel voordelen voor bedrijven. Het is echter belangrijk om een betrouwbare VoIP-provider te kiezen voor optimale resultaten.

Zakelijke VoIP pakketten vergelijken

VoIP-providers bieden een groot aantal VoIP-pakketten met verschillende mogelijkheden en tegen verschillende prijzen. Maar hoe kiest u de juiste VoIP-provider voor uw bedrijf?


Er zijn een paar dingen die u moet overwegen wanneer u een VoIP-provider kiest. Ten eerste, denk na over welke functies u nodig hebt. Hebt u oproepdoorschakeling nodig? Voicemail? Wisselgesprek? Hoe meer functies u nodig hebt, hoe duurder het VoIP pakket zal zijn doorgaans.

Overweeg vervolgens hoeveel lijnen u nodig hebt. Als u een klein bedrijf hebt met maar een paar werknemers, zult u niet zoveel lijnen nodig hebben.

Een aanbieder kiezen voor een servicenummer is niet iets dat mensen dagelijks doen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat nieuwe nummerhouders fouten maken en vervolgens niet tevreden zijn met hun provider. Om u te helpen dit te voorkomen hebben wij deze leidraad opgesteld. Op deze pagina vindt u de belangrijkste aandachtspunten en vertellen wij u wat u kunt doen om klachten te voorkomen.

Vergelijk aanbieders ook op essentiële functies

Heb ik een VoIP telefooncentrale nodig?

Dit verschilt natuurlijk van bedrijf tot bedrijf. Bent u een eenmanszaak of een kleine onderneming die niet veel inkomende of uitgaande oproepen behandelt, dan is een VoIP telefooncentrale misschien niet noodzakelijk. Maar runt u een bedrijf waarbij de telefoon een van de belangrijkste communicatiekanalen is voor klanten, dan is een VoIP telefoonsysteem zeker een vereiste.

Voor klanten is het natuurlijk van groot belang dat ze een goede service krijgen wanneer ze contact opnemen met uw klantendienst. Als ze een uitstekende ervaring hebben en tevreden zijn met het contact met de callcenter medewerker, dan zal dit een goede indruk achterlaten. U krijgt een trouwe klant die niet snel zal overstappen naar de concurrent. Daarom is het belangrijk dat u een geweldige callcenter-ervaring kan aanbieden aan klanten. Met een virtueel callcenter kan u zowel inkomende als uitgaande gesprekken afhandelen en klanten van een uitstekende service voorzien.


Alles-in-een VoIP totaalpakket

Wat zijn de voordelen van een VoIP telefooncentrale?

Het is ondertussen wel duidelijk dat er vele voordelen verbonden zijn aan een virtueel telefoonsysteem. Hieronder lichten we enkele van de voordelen toe.

Geen hardware vereiste voor telefonie: voor het afhandelen van oproepen heeft u niet langer een vast telefoontoestel nodig dat verbonden is met het telefoonnetwerk. U kan heel eenvoudig gebruik maken van een computer, laptop, tablet of smartphone.

Snelle installatie: u kan binnen enkele minuten een callcenter opzetten en medewerkers toevoegen. Download en installeer de app (door middel van QR-code) en u kan direct aan de slag. 

Neem vanaf overal oproepen aan: uw werknemers zijn niet meer gebonden aan een vaste locatie en hebben de flexibiliteit om overal oproepen aan te nemen, of het nu vanop kantoor is of zelfs vanuit huis.

Wijzig de beschikbaarheid: medewerkers kunnen heel eenvoudig aangeven wanneer ze beschikbaar zijn of niet. Ze kunnen kiezen tussen verschillende statussen: beschikbaar, niet beschikbaar of pauze. Deze status wordt meteen aangepast in het systeem, waardoor binnenkomende gesprekken automatisch naar een beschikbare medewerker worden doorgestuurd.

Onbeperkte schaalbaarheid: met een VoIP telefooncentrale kunt u genieten van grenzeloze schaalbaarheid. Werknemers kunnen gemakkelijk worden toegevoegd of verwijderd van het systeem, zodat het volledig mee kan groeien met het bedrijf.

Extra functies: een virtueel callcenter komt ook met vele extra functies zoals een digitaal antwoordapparaat, een wachtrij voor wanneer er geen medewerkers beschikbaar zijn, een welkomstboodschap, een keuzemenu om bellers naar de juiste persoon of afdeling door te verbinden, het opnemen van gesprekken, statistieken en nog veel meer.

Geen noodzaak meer om een extern callcenter in te huren: Omdat het opzetten en het beheren van een eigen cloud telefooncentrale zo eenvoudig is, hoeft u als ondernemer niet meer investeren in een extern callcenter. Zo heeft u niet alleen meer controle over wat er gebeurt in het callcenter, het levert ook nog eens een grote besparing op.

Zelf een VoIP telefooncentrale opzetten


Het opzetten van een eigen virtuele telefooncentrale is helemaal niet zo moeilijk. Met behulp van de juiste software kunt u zelf aan de slag. De Belfabriek app voor iPhone, iPad en Android is hier een goede oplossing voor. De app is geschikt voor verschillende soorten organisaties, van MKB, start-ups, grote bedrijven tot overheden. Het is eenvoudig om op te zetten en handig in gebruik, voor zowel de medewerkers als de bedrijfsbeheerders.

Om de virtuele telefooncentrale op te zetten, moeten alle medewerkers de app downloaden en installeren op hun toestel. Iedereen in het team die gebruik maakt van de app, maakt dan deel uit van het virtuele callcenter. De werknemers kunnen vervolgens zelf via de app aanduiden wat hun status is, met een keuze uit drie verschillende opties: beschikbaar, niet beschikbaar of pauze. Het virtuele systeem weet dan precies welke werknemer vrij is om de klanten van dienst te zijn en om binnenkomende gesprekken aan te nemen. Waar deze werknemers zich ook bevinden, op kantoor of thuis, ze maken allemaal deel uit van het systeem en kunnen klanten snel verder helpen. 

Kort samengevat krijgt u met een virtuele telefooncentrale een hele reeks handige functies in een telefoonsysteem dat de medewerkers in staat stelt om vanuit verschillende locaties een groot aantal inkomende oproepen te behandelen en een uitstekende klantenservice te bieden aan elke beller. Ideaal dus voor elke organisatie die hun klanten het beste van het beste willen bieden!

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek Klanten: