De 085/088/0800/0900 telefoonnummer maatschappij van Nederland

Nederland:0800-235 3227
Belgi√ę:0800-77 899
Intl:ūüĆć +31(0)85 400 5588
belfabriek-hero-085

Wat zijn 085-nummers?

Wat is een 085 telefoonnummer?

085 nummers zijn landelijke telefoonnummers die niet aan een stad of regio gebonden zijn. Doordat deze nummers niet aan een stad gebonden zijn hebben ze een landelijke uitstraling en zijn deze telefoonnummers ideaal voor bedrijven die een landelijke uitstraling willen.

Een 085 telefoonnummer is een nationaal nummer dat gebeld kan worden tegen normaal lokaal tarief. Het zit dus bij de bellers in de belbundel inbegrepen.

Geschiedenis van 085-nummers:

In juli 2006 besloot de Autoriteit Consument en Markt en het Ministerie van Economische Zaken 085-nummers toe te voegen aan het nummerplan. Er was namelijk steeds meer vraag door naar telefoonnummers die niet aan een bepaalde stad gebonden waren, men was eigenlijk op zoek naar een landelijk netnummer (of nationale bedrijfsnummers genoemd).

Landelijke uitstraling

De 085-telefoonnummers waren meteen populair. Logisch want voor die tijd waren landelijke telefoonnummers die niet aan een stad of regio gekoppeld waren alleen maar verkrijgbaar in een variant gratis voor de beller (0800-nummers) of in een betaalde variant voor de beller (0900-nummers).

Het 085-nummer is de eerste niet geografisch gebonden nummerreeks welke tegen normaal tarief aankiesbaar is. Ook kleine ondernemingen kunnen nu eindelijk snel een telefoonnummer tegen lokaal tarief lanceren waarmee ze laten zien dat ze landelijk opereren.

Huidige status van 085-nummers:

Inmiddels in 2024 : bedrijven stappen steeds meer over van een vast regionaal telefoonnummer naar een 085 nummer met een landelijke uitstraling. Zo zijn ze minder aan een bepaalde regio gebonden en hebben ze een landelijk vast nummer met een professionele uitstraling die ook nog eens goed vanuit het buitenland bereikbaar is.

De 085-nummerreeks is erg populair. Er zijn veel ondernemers die een 085-nummer inzetten. Soms als bedrijfsnummer, andere keren ter ondersteuning van een actie of als tijdelijk (klanten)servicenummer. Ook veel zzp'ers, ondernemers en webshops maken er graag gebruik van om een goede telefonische bereikbaarheid te bieden op de landelijke website.

Kenmerken van 085 nummers

  • 085-nummers zijn een uitstekende keuze voor bedrijven en ondernemers die een landelijk nummer willen waarbij de beller de normale, lokale gesprekskosten betaalt.

  • Een 085-nummer is ook vanuit het buitenland goed bereikbaar.

  • 085-nummers zijn populair bij webwinkels, kleine ondernemers en alle andere bedrijven die een landelijke uitstraling belangrijk vinden.

  • 085-nummers draaien in the cloud waardoor ze allerlei extra functies zoals wachtrijen en gesprekken opnemen kunnen hebben.

  • Een 085-nummer bestaat altijd uit tien cijfers, net als lokale nummers.

Een eigen 085-nummer aanvragen?

Dat kan op onze pagina 085 nummer aanvragen. Je ontvangt een bevestiging van de bestelling en een mailtje zodra het nummer actief is. Vaak is je nummer al dezelfde werkdag geregistreerd en actief. We programmeren alle functie's die je wilt en je kan zoveel voicemail en welkomstteksten maken met onze text-to-speech spraakbot.

Kan ik eerst een demo proberen?

Uiteraard. Probeer kosteloos en vrijblijvend hoe je bij ons je eigen telefoonteam kunt instellen die de binnenkomende oproepen beantwoordt. Vraag een nummer aan in de shop als demo en je kan dit vrijblijvend proberen.

Wat kost een eigen 085 telefoonnummer?

Een 085-nummer hebben we in een prepaid vorm en een abonnement vorm. Alle¬†geavanceerde functies¬†en apps zijn bij 085-nummers inbegrepen. Een ‚Äėgeen gedoe' en ‚Äėgeen verrassingen achteraf' oplossing dus.

Wat kost bellen naar 085 nummers?

Bellen naar 085-nummers is in alle gevallen mogelijk binnen de bestaande belbundel van het abonnement tegen het lokale tarief.

Meer lezen?

Geschiedenis 085 nummers 085-nummers aankondiging in A.C.M. blad (destijds OPTA)

Klik hier om direct je eigen 085-nummer te registreren !

Veelgestelde vragen

Een 085 nummers is een landelijk telefoonnummer die niet aan een regio of stad gebonden is. Het is een landelijk kengetal.

Het bellen naar een 085-nummer kost het gewone lokale tarief. De beller betaalt hetzelfde als bellen naar een regionaal nummer. Dit is ook wettelijk vastgelegd om ervoor te zorgen dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Jazeker, je kan oproepen doorschakelen naar mobiele telefoons, vaste telefoons of VoIP telefoons. Geef aan ons op hoe je oproepen wilt verdelen en wij regelen de rest.

Als je verhuist dan blijft je 085-nummer gelijk. Het is een nummer die niet regio gebonden is.

Naast 085-nummers zijn er ook 088-nummers, 0800-nummers en 0900-nummers.

Jazeker, een lokaal telefoonnummer is ideaal als je heel sterk met je bedrijf aan een stad of regio gebonden bent en je verder ook geen website hebt die door heel Nederland tegen lokaal tarief bereikbaar moet zijn.

Een 085 nummer hebben wij dezelfde dag al geactiveerd voor jou. Je kan direct je eigen 085 nummer als landelijk nummer gebruiken. Wij schakelen alle oproepen door naar jou huidige of nieuwe toestellen: vast of mobiel.

Jazeker wij kunnen je huidige telefoonnummer ook activeren op ons telefonieplatform.

Een 085 nummer werkt ook als je Internetverbinding het niet doet. De bellers komen op ons telefonieplatform binnen en wij schakelen deze door naar die telefoons die bereikbaar zijn.

085 nummers zijn nationale nummers die niet aan een regio gebonden zijn. Steeds meer bedrijven stappen over op een 085 nummer. Deze is tegen het gewone lokale telefoontarief bereikbaar.

Probeer kosteloos en vrijblijvend alle telefonie functies kunt uitproberen.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek Klanten: