Niets is belangrijker dan de bereikbaarheid van uw servicenummer.

Gratis nummers zijn aantrekkelijk

Nu blijkt dat 0800-nummers, omdat ze gratis te bellen zijn, aantrekkelijk kunnen zijn voor plaagbellers. Denkt u hierbij aan bellers die onnodig en vaak herhaaldelijk lijnen bezet houden louter en alleen uit vermaak. Uit onderzoek blijkt dat het daarbij vooral gaat om jongeren tussen 10 en 18 jaar. Vooral de avonduren blijken geliefd bij plaagbellers.

Deze plaagbellers bezetten lijnen onnodig, waardoor serieuze bellers in de wachtrij belanden. Daarom biedt de Belfabriek een praktische oplossing voor 0800 nummer eigenaren.

Nummer blokkeren tijdens gesprek

Wanneer uw medewerker met een plaagbeller van doen heeft, kan hij of zij het nummer van deze beller direct blokkeren door het intoetsen van een van te voren in te stellen toetscombinatie. Deze dienst heet de Plaagbel Blokkade.

Met de Plaagbel Blokkade kiest u zelf een toets waarmee uw agent tijdens het gesprek het nummer op een zwarte lijst zet. Op het moment dat dit gebeurt, hoort de beller dat het nummer aan deze ‘blacklist’ wordt toegevoegd. Probeert de plager opnieuw te bellen, dan hoort deze dat het nummer is geblokkeerd.

Normaal gesporken is een blokkade op een nummer 3 maanden actief. Mocht u dit willen, dan kunt u hier bijvoorbeeld 1 maand of 6 maanden van maken.

Dankzij de Plaagbel Blokkade, houdt u uw kosten in de hand en u uw lijnen vrij voor serieuze bellers. Bent u een 0800 nummer eigenaar en wilt u meer weten over de Plaagbel Blokkade, neemt u dan gerust contact met ons op.

30/04/2013 in :