De 085/088/0800/0900 telefoonnummer maatschappij van Nederland

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

Onze fair use policy

Geldig vanaf 1 Maart 2019

Vooraf

Belfabriek is een commerciële organisatie. En wil dus geld verdienen. Maar niet met hele kleine onleesbare lettertjes. We zijn er namelijk van overtuigd dat win-win partnerships de sleutel tot duurzaam succes zijn. We doen dus niet aan vervelende kleine lettertjes en verstoppen mooie functies niet stiekem achter een pay wall. 

Bovendien hanteren we een fair use policy voor belverkeer op lokale, 085 en 088 nummers, zodat je bij ‘gemiddeld’ gebruik geen belkosten maakt. Hoewel het gelukkig zelden voorkomt, dienen we ons echter wel te beschermen tegen verkeerde inzet of misbruik van onze diensten. Hoe we dat doen en wat je zelf kunt doen om te voorkomen dat je met extra kosten wordt geconfronteerd lees je op deze pagina.

1. Belverkeer

Wat bedoelen we met ‘fair use’?

Belfabriek hanteert een ruimhartige definitie. De meeste klanten die lokale, 085 en/of 088-nummers inzetten, krijgen dan ook niet te maken met belkosten. Om te bepalen wat fair is, delen we het totale inkomende belverkeer dat we verwerken door het aantal klanten. Dit maandelijkse gemiddelde is voor ons de standaard. Als je onder dit gemiddelde blijft, is belverkeer gratis. Ook als je er één of enkele maanden boven zit, is er niks aan de hand.

Hoe pakt dat in de praktijk uit?

Als je gemiddeld tot 100 gesprekken per maand ontvangt, is dat inbegrepen. Daarbij maakt het niet uit of je bellers op de vaste lijn of uw mobiele nummers laat uitkomen. Als het maar een Nederlandse eindbestemming is. Organisaties die met een team van 1 tot 5 collega's klantcontacten verwerken, vallen bijna altijd onder de fair use policy. Maar let op; als je besluit groots en meeslepend te gaan adverteren, bijvoorbeeld op radio of TV, kan het belverkeer flink oplopen. In dat geval verzoeken we je vriendelijk even contact op te nemen: 0800-2353227. Vraag je als grote organisatie een nummer aan en verwacht je veel belverkeer? Overleg ook dan even met onze mensen. Bedankt!

Help, ik denk dat ik een grootverbruiker ben of wordt!

Mocht je veel belverkeer hebben of verwachten, dan worden standaard tarieven in rekening gebracht. Het gaat om 10 cent per minuut doorschakelkosten. Dit is altijd nog voordeliger dan zelf doorschakelen vanaf een locatie of GSM, en: je hebt alle functies erbij en onbeperkte lijncapaciteit.

2. Functies

Als klant krijg je toegang tot veel geavanceerde functies. Ook daarvoor geldt dat we verwachten dat je er netjes mee omgaat. Zo mag een wachtrij niet worden gebruikt om bellers eindeloos tegen betaling te laten wachten. Maar wat is lang? Wij gaan uit van maximaal één minuut. Als je klanten langer laat wachten is het misschien tijd om je belteam uit te breiden of belverkeer te outsourcen. Belfabriek kan het verkeer keurig over verschillende nummers verdelen. Worden klanten blij van!

Ook als je gesprekken op wilt nemen, dien je dat verantwoord te doen. Hou dus altijd rekening met lokale wetgeving. In Nederland is het toegestaan gesprekken zonder toestemming en melding vooraf op te nemen, vooropgesteld dat jijzelf aan het gesprek deelneemt.

3. Door laten voeren van wijzigingen

Bij Belfabriek kun je aanpassingen zelf doorvoeren. Als je daar geen tijd voor of zin in hebt, doen onze collega's dat graag voor jou. Hier zijn normaal gesproken geen kosten aan verbonden. Alleen als sprake is van een stroom wijzigingen, kan een vergoeding worden gevraagd. De hoogte wordt in onderling overleg bepaald. Dit is voor ons een service product – geen inkomstenbron – en de vergoeding is dus fair. Bovendien bespaart dit jou veel werk en een leercurve van het gebruik van onze tools.

4. Verantwoord gebruik beheeromgeving

Goede digitale hygiëne is belangrijk. We bieden een beveiligde online omgeving voor het beheer van onze nummers, maar verwachten wel dat klanten die goed afschermen. Kies dus een sterk wachtwoord, wijzig dat regelmatig en laat het niet rondslingeren. Bedankt!

Alles helder? Mooi! Zo niet, bel ons dan op 0800-235 3227 !

Tevreden Belfabriek Klanten: