De 085/088/0800/0900 telefoonnummer maatschappij van Nederland

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588
3 ergernissen van bellers die call-recording oplost (image)

3 ergernissen van bellers die call-recording oplost

Gepubliceerd in Telefoonnummers Klantcontact

Er is heel wat voor te zeggen om de gesprekken van uw telefonische afdeling op te nemen. Een nieuwe functie, Call-recording, stelt klanten van de Belfabriek in staat om nu zelf de voordelen van geluidsopnamen te ervaren. Beide partijen profiteren van deze voordelen: uw medewerkers, maar ook uw bellers.

 

Als u ervoor kiest om uw telefonisch medewerkers toegang te geven tot de opgenomen gesprekken, biedt u hen een geheugensteuntje. Voor uw organisatie is het tevens prettig om een wettelijk geldige opname te hebben van gemaakte afspraken.

Hoe uw klanten van Call-recording profiteren

Ook zijn er de voordelen die uw klanten, bewust of onbewust, ervaren wanneer u Call-recording inzet. Zo hoeven zij niet langer aan de lijn te blijven dan nodig is omdat uw werknemers niet meer hun aandacht hoeven te verdelen tussen de beller en het systeem waarmee zij het gesprek loggen. In plaats daarvan kan uw medewerker eventueel na afloop het gesprek terugluisteren om de besproken zaken te noteren.

Het belangrijkste pluspunt is dat geluidsopnames u helpen de telefonische dienstverlening te verbeteren. Gebruik de opnames van telefoongesprekken bij voortgangsgesprekken met uw medewerkers of gebruik échte gesprekken tijdens de training van werknemers. U kunt voorbeeldige gesprekken afspelen ter inspiratie of juist gesprekken afspelen die voor verbetering vatbaar zijn. Uiteraard zult u in beide gevallen eerst toestemming van de medewerker(s) in kwestie willen vragen.

Grote ergernissen voor bellers: zó pakt u ze aan

Een wereldwijd onderzoek dat AchieveGlobal onlangs hield, kwam tot conclusies die elke telefonische afdeling zullen interesseren. De belangrijkste hiervan sommen we hieronder op. Ook laten wij u zien hoe Call-recording u kan helpen om de kwaliteit van de gesprekken met uw doelgroep te verbeteren.

  • Voor sommige bellers is een luisterend oor belangrijker dan een oplossing voor hun probleem
    Let wel: dit geldt lang niet voor alle bellers. Sommige oplossingen zijn zo urgent dat de vorm waarin die door een telefonische dienst worden verpakt, er minder toe doet. Toch herinnert deze regel eraan dat een correcte en beleefde behandeling van klanten gewenst is. Eerder in dit artikel gaven we al aan dat Call-recording uw medewerkers hun ‘handen vrij’ geeft. De opname maakt het niet strikt noodzakelijk om mee te typen tijdens het bellen, waardoor hun onverdeelde aandacht het luisterende oor biedt dat bellers zo waarderen.

  • Botheid en onverschilligheid zijn gedragskenmerken waar klanten zich het meest aan storen
    De werkdruk op telefonische afdelingen is soms hoog, wat de gemoedstoestand van medewerkers kan beïnvloeden. De uitdaging voor uw medewerkers ligt erin om te blijven glimlachen en geduldig te zijn. Met de wetenschap dat gesprekken worden opgenomen, blijven ze gemotiveerd om iedere call zo professioneel mogelijk af te handelen.

  • Andere grote ergernissen zijn te vaak worden doorverbonden en te lang moeten wachten, of geen echt persoon aan de lijn krijgen
    Laten we ervan uitgaan dat u uw bellers zoveel mogelijk met medewerkers van vlees en bloed te woord staat. In geluidsopnames hoort u hoe vaak een klant wordt doorverbonden en hoe lang ze daarbij in de wacht staat. Gebeurt dit volgens uw interne regels? Zo niet, zijn er dan andere manieren waarop u klanten sneller en beter van dienst kunt zijn? De antwoorden op deze vragen maken van het telefoongesprek met uw organisatie een positieve ervaring voor uw bellers.

Call-recording binnenkort ‘live’

Na een grondige ontwikkelingsfase, gaat de langverwachte Call-recording functie binnenkort live. Voor veel nummereigenaren zal dit een ware revolutie in belkwaliteit teweegbrengen. Heeft u interesse in deze functionaliteit en wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent Call-recording, abonneer u dan vandaag nog op onze blog.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek Klanten: