Direct online je eigen 085/088/0800/0900 nummers registreren !

Nederland:0800-235 3227
België:0800-77 899

Uitbellen met uw bedrijfsnummer vanaf mobiel

Gepubliceerd in Voice over IP

We zijn allemaal ‘getrouwd’ met onze smartphone. Maar uitbellen naar klanten? Daarvoor grijpen we meestal naar de vaste lijn. Bijvoorbeeld omdat we denken dat het professioneler overkomt als de klant het ‘vertrouwde’ bedrijfsnummer op het display ziet verschijnen.

Maar gaat dat anno nu nog wel op? Wie betaalt voor eventuele mobiele belletjes? En wat zijn de alternatieven?

Het antwoord op vraag één is lastig. Het ligt een beetje aan de klant. Onze ervaring – en we bellen heel wat af – is dat de meeste klanten er niet vreemd van opkijken.

Sterker nog; sommige klanten vinden het juist fijn, omdat ze dan meteen uw nummer hebben en niet via (bijvoorbeeld) een centrale hoeven in te bellen.

Beschouwt u de mobiel puur als privé telefoon? En voelt u er niets voor dat klanten u ook op uw vrije dag weten te vinden? Zet het meezenden van uw nummer dan uit.

Technische reddingsboei

Overigens werpt de techniek ons binnenkort een mooie reddingsboei toe: dubbele simkaarten. De verwachting is dat dit vanaf (ongeveer) maart 2020 dé standaard wordt.

Ideaal, want met twee sims heeft u twee nummers. Eén voor uzelf. En één voor ‘de zaak’.

Voor wat betreft de kosten voor zakelijke belletjes met uw privé mobieltje: als u af en toe een klant met uw mobiel belt, is de kans groot dat die belminuten gewoon binnen de bundel vallen. U maakt dan dus geen extra kosten.

Bellen over internet

Dat is ideaal, toch? Mwoah. Om heel eerlijk te zijn, blijft de kwaliteit vaak toch wat achter. Niet zo raar, want het mobiele netwerk wordt voor veel geld geüpgrade en geüpdate.

En ja, daar gaan serieuze bedragen in om; miljarden euro’s zelfs. Die investeringen betalen zich terug in de vorm van geoptimaliseerde spraakverbindingen.

En daar kan bellen over internet niet mee concurreren. Wilt u dat toch, dan bent u aangewezen op speciale bel-apps. Een nadeel is dat die apps niet zijn ontwikkeld voor uw specifieke toestel.

Het resultaat; uw batterij kan sneller leeglopen dan Trump tweets op de wereld afvuurt. Bovendien zijn veel uitbelapps gebaseerd op (vaak open source) Software Development Kits (‘SDK’s’). Deze worden ‘verpakt’ in de app en moeten verbinding met uw telefoon gateway maken.

Dat werkt soms goed. Meestal matig. En andere keren helemaal niet. Bijvoorbeeld omdat de app geen vriendjes met uw toestel is. Of omdat de verbinding maar niet wil ‘klikken’.

Hebben jullie een bel-app? Nee. En ja.

De Belfabriek wil graag telefoniediensten aanbieden. Maar alleen als we daar een keiharde kwaliteitsgarantie voor af kunnen geven.

Onze klanten zijn namelijk bedrijven. En het komt knullig over als zakelijke gesprekken worden afgebroken of wanneer klanten de indruk hebben dat u vanuit een grot op Saturnus belt.

En dus hebben we de afgelopen periode flink geïnvesteerd in een uitbelapp die wél feilloos werkt. Maar die missie is, ondanks lange ontwikkeldagen, tientallen afhaalpizza’s en ontelbare bekertjes koffie, niet geslaagd.

Het kan wel, maar dan zou het een betaald product worden. Alleen; dat bestaat al. En dus stellen we zonder schroom ‘concurrent’ Counterpath softphone aan u voor. En nee, we ontvangen geen provisie.

Softphone doet wat het moet doen, zowel op uw smartphone, PC en/of Mac. De app wordt heel regelmatig geüpdate (een uitzondering in dit wereldje!) en is heel betaalbaar: 99 cent per maand of 10,49 euro per jaar voor uw mobiel.

U kunt de softphone hier 14 dagen gratis uitproberen. Een sip-accountje kunt u aanvragen bij onze klantenservice.

Veel belplezier!

Meer informatie

Nog even een paar extra links voor meer informatie: https://www.counterpath.com/ios-sip-softphone/

https://www.counterpath.com/android-sip-softphone/

Gerelateerde artikelen:

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel - thuis of op de zaak !

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug 'n' play ervaring

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Gelukkige Belfabriek klanten: